Karbanátky
- kuřecí prsa 400 g
- cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- vejce 1 ks
- sušený tymián 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžička
- špaldová hladká mouka 100 g
- sůl 1 lžička
- bílý pepř (mletý ) 1/2 lžičky
Příloha
- brambory (baby ) 300 g
- cherry rajčata
- kapary
- nakládané okurky
- černé olivy
Dip
- sušený tymián 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 lžička
- skyr (siggi’s bílý) 1 kelímek
- zakysaná smetana 2 lžíce
- sůl po 1/2 lžičce
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Kuřecí maso očistěte a namelte najemno v mlýnku nebo rozmixujte v mixéru typu sekáček. Stejně tak rozmixujte cibuli a česnek. Petrželku nakrájejte najemno. Vše promíchejte s vejcem, sušeným tymiánem, paprikou, solí, pepřem a moukou. Nechte 30 minut odležet.
- Brambory omyjte, promíchejte s olejem a solí. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 45 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
- Z masové směsi vytvarujte mokrýma rukama karbanátky. Grilujte 5 minut na grilu z každé strany.
- Všechny suroviny na dip smíchejte. Dip podávejte s karbanátky, pečenými bramborami, cherry rajčátky, kapary, nakládanými okurkami a olivami.
Kuřecí karbanátky s pečenými bramborami a paprikovým dipem ze skyru 2 Zdroj: archiv siggi´s