reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí karbanátky s pečenými bramborami a paprikovým dipem ze skyru
Autor: archiv siggi´s Kuřecí karbanátky s pečenými bramborami a paprikovým dipem ze skyru

Kuřecí karbanátky s pečenými bramborami a paprikovým dipem ze skyru

Hodnoceno: 3x
Karbanátky z jemného kuřecího masa snesou výraznější dochucení. Doplňte je bramborami upečenými v troubě a výtečným dipem z nakyslého skyru s paprikou.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Karbanátky:

Postup

  1. Kuřecí maso očistěte a namelte najemno v mlýnku nebo rozmixujte v mixéru typu sekáček. Stejně tak rozmixujte cibuli a česnek. Petrželku nakrájejte najemno. Vše promíchejte s vejcem, sušeným tymiánem, paprikou, solí, pepřem a moukou. Nechte 30 minut odležet. 
  2. Brambory omyjte, promíchejte s olejem a solí. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 45 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. 
  3. Z masové směsi vytvarujte mokrýma rukama karbanátky. Grilujte 5 minut na grilu z každé strany. 
  4. Všechny suroviny na dip smíchejte. Dip podávejte s karbanátky, pečenými bramborami, cherry rajčátky, kapary, nakládanými okurkami a olivami. 
Kuřecí karbanátky s pečenými bramborami a paprikovým dipem ze skyru
Autor: archiv siggi´s Kuřecí karbanátky s pečenými bramborami a paprikovým dipem ze skyru

reklama