archiv siggi´s

Kuřecí karbanátky s pečenými bramborami a paprikovým dipem ze skyru

Moje hodnocení
15x

Karbanátky z jemného kuřecího masa snesou výraznější dochucení. Doplňte je bramborami upečenými v troubě a výtečným dipem z nakyslého skyru s paprikou.

4 porce
60 minut

Karbanátky

Dip

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso očistěte a namelte najemno v mlýnku nebo rozmixujte v mixéru typu sekáček. Stejně tak rozmixujte cibuli a česnek. Petrželku nakrájejte najemno. Vše promíchejte s vejcem, sušeným tymiánem, paprikou, solí, pepřem a moukou. Nechte 30 minut odležet.
  2. Brambory omyjte, promíchejte s olejem a solí. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 45 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
  3. Z masové směsi vytvarujte mokrýma rukama karbanátky. Grilujte 5 minut na grilu z každé strany.
  4. Všechny suroviny na dip smíchejte. Dip podávejte s karbanátky, pečenými bramborami, cherry rajčátky, kapary, nakládanými okurkami a olivami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv siggi´s


Přečtěte si také

Recepty