Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Jenny Linford
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Kuře se čtyřiceti stroužky česneku

Kuře se čtyřiceti stroužky česneku

Kuře se čtyřiceti stroužky česneku Zdroj: kuchařka Česnek

  • Zavřít

Kuře se čtyřiceti stroužky česneku Zdroj: kuchařka Česnek

Moje hodnocení
5x

Vskutku pokrm pro všechny milovníky česneku! Dušením v troubě připravíte měkké a chutné kuře vonící po estragonu a jemně po česneku. Podávejte ho s celými stroužky, z nichž si na talíři vymačkáte krémovou dužinu jako omáčku nebo dip k masu.

6 porcí
60 minut

Suroviny

  • celé kuře (zhruba 1,8 kg) 1 ks
  • máslo 1,5 lžíce
  • olivový olej 1 lžíce
  • česnek (neloupané stroužky) 40 ks
  • estragon (čerstvý ) 1 hrst
  • vermut (nebo suché bílé víno) 100 ml
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • kuřecí vývar 200 ml
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Můžete k němu upéct kořenovou zeleninu nebo lilky nebo ho podávejte se šťouchanými bramborami.

Další zajímavé podzimí recepty s vůní česneku najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Vychutnejte si podzim plný barev, chutí a vůní s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH vás provede nádherným obdobím podzimu a nabídne více než 70 nových receptů. Najdete ho v prodeji v široké obchodní síti už od středy 12. září.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Vložte do ní kuře a opékejte ho ze všech stran, dokud nezhnědne. Výpek ponechte stranou.
  2. Mezitím rozehřejte hrnec s poklicí vhodný do trouby a přesuňte do něj opečené kuře. Do břišní dutiny naskládejte pár stroužků česneku a pár snítek estragonu, zbylými stroužky ho obložte. Přelijte vermutem či vínem, nechte odpařit alkohol, vlijte výpek z pánve, citronovou šťávu a vývar. Přidejte snítky estragonu, zahřívejte k varu, přiklopte a hrnec vložte do předehřáté trouby. Pečte 80–90 minut doměkka.
  3. Hotové kuře přesuňte na servírovací talíř a děrovanou lžící vyjměte stroužky česneku a naskládejte je kolem kuřete. Šťávu z hrnce nalijte do omáčníku a z hladiny seberte přebytečný tuk. Kuře podávejte s česnekovými stroužky a výpekem.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Jenny Linford

Zdroj receptu

Jenny Linford

Knihy Omega Jenny Linford

Česnek vzbuzuje již od pradávna v lidech silné emoce – jedni jej milují, druzí nenávidí. Navzdory tomuto rozporu si v průběhu věků vybudoval takřka kultovní status, a to nejenom jako kulinářská ingredience, ale i jako přírodní lék, posilovač imunity a ochrana proti upírům i jiným zlým silám. Jeho charakteristická chuť a aroma, jež zvládnou dodat tolik potřebný „šmrnc“ téměř jakémukoli pokrmu, z něj udělala neocenitelnou součást každé spíže.

Díky 65 nápaditým receptům, které dala dohromady kulinářská publicistka Jenny Linford, se i vy naučíte vařit s mnoha druhy a odrůdami česneku, jež se liší velikostí, pronikavostí i barvou. V této knize naleznete jak prostá a vydatná jídla s uzeným česnekem, tak exotičtější a neotřelé pokrmy využívající medvědí česnek. Osvojte si a rozpoutejte sílu této zázračné ingredience.

Vydalo nakladatelství Omega.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky česnek maso časopis omáčka pokrm hrnec pelyněk estragon dip brambor kořenová zelenina

Návrhy pro vás

Recepty

Jednoduché jahodové nanuky s tvarohem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Recepty

Osvěžující melounové kostky s čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Recepty

Nevíte kam dřív skočit? Objevte nový způsob vaření s KFC

Recepty

Nachos se zeleninou a sýrem zapečené na ohni


Přečtěte si také

Recepty

Jednoduché jahodové nanuky s tvarohem lorem ipsum dolor sit amet lorem

Novinky

Prima FRESH festival na Špilberku bude nabitý chutěmi, zážitky a zábavou lorem ipsum dolor sit amet lorem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami lorem ipsum dolor sit amet lorem

Novinky

Muž kritizoval mdlý oběd od své manželky. Na to, co pak udělala, nikdy nezapomene lorem ipsum dolor sit amet lorem

Grilování

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

Osvěžující melounové kostky s čokoládou lorem ipsum dolor sit amet lorem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Méně masa, více zeleniny: Zapojte ji chutně do každodenního jídelníčku lorem ipsum dolor sit amet lorem

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině lorem ipsum dolor sit amet lorem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Těstoviny

Pasta e Ceci: Italské těstoviny s cizrnou a pecorinem

Sladké

Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Sladké

Bramborové placky plněné tvarohem podle Zdeňka Pohlreicha

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Zelenina

Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy

Maso

Loudavé vaření: Vepřové plátky s pórkem a zakysanou smetanou z pomalého hrnce

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Polévky

Rychlá večeře: Curry ramen s krevetami a rýžovými nudlemi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Snídaně
6

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Zelenina

Bez masa: Pečené lilky s pohankou, rajčaty a parmezánem podle Kardamommy

Vegetariánské

Jednoduchý cuketový quiche s rajčaty a balkánským sýrem

Ovoce
5

Kouzlo okamžiku: Prosecco pěna & balzamiko jahody podle Pavla Berkyho

Maso

KOKO ve varu: Mango curry s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Sladké

Obrácený pomerančový koláč – šťavnatý moučník se svěží chutí

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Recepty

Salát z černé čočky beluga a pečeného lilku s fetou

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

Přílohy

Perfektní Frijoles Refritos – Mexické smažené fazole

prima-cnn-news

Řada lidí nezřízeně chlastá a vláda zdaní vodu místo vína. Kubek ostře zkritizoval Válka Erdogan je jediný, na kom se Zelenskyj a Putin shodnou. Turecko z jejich války profituje Držel jsem mu hlavičku, všude byla krev. Svědek popsal snahu o záchranu chlapečka v Mostě

prima-zeny

Petra Rosolová o výchově syna: Budu důsledná, manžela mi závidí všechny kamarádky Tenistka Lucka Šafářová podporuje děti ve sportu Pavla Tomicová vypadá skvěle. Po těžkém období a rozchodu se jí opět daří

prima-zoom

První kobercový nálet na civilisty Vlci uženou jelena, vyhráno ale nemají. Podívejte se, jak je vytrestají ovčáčtí psi Vládli Mayům mimozemšťané? Zvláštní vyobrazení panovníka má ukazovat vesmírnou loď

prima-fresh

Jednoduché jahodové nanuky s tvarohem Prima FRESH festival na Špilberku bude nabitý chutěmi, zážitky a zábavou Mražený dort: Arašídově čokoládový hřích s Oreo sušenkami

prima-cool

Nová Fantastická čtyřka odhalena Potvrzeno: Tarantinův poslední film bude o pisálkovi z porno časopisu Wolverine má problém. Black Panther ho teď může za vteřinu přeseknout vejpůl

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! PLAYBOY LOUNGE v newyorském stylu Thermes Marins de Saint Malo: Svěžest a pokožka bez otoků

lajk

Karlos Vémola promluvil o konci kariéry. Kdo by mohl být jeho posledním soupeřem? Česko čeká na příštím MS extrémně těžká skupina. Kterému týmu slíbily účast největší hvězdy NHL? OnlyFans modelka drsně kritizuje moderátora platformy Kick. Údajně diskriminuje sexy streamerky

prima-living

12 nejkrásnějších letniček, které přilákají včely na zahradu. Čeká vás bohatá úroda Z plsti upečete pizzu i dorty! Jak vytvořit měkké hračky připomínající oblíbená jídla? 7 překvapivě šikovných způsobů, jak používat tea tree olejíček. Vyzraje na klíště i na rýmu

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.