návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kuře s medvědím česnekem a chřestem

4 porce
do 2 hodin
Kuře s medvědím česnekem a chřestem
Autor: Kublanka.cz Kuře s medvědím česnekem a chřestem
Medvědí česnek je zdroj nejen vitamínů, ale i energie, kterou všichni potřebujeme po zimním spánku. Takže až vyrazíte na farmářské trhy, zkuste si vzpomenout na tento recept a spolu s dalším jarním pokladem – chřestem – můžete připravit výborný víkendový oběd.
Reklama

Recept

Kuře Vesuvio Foto:

Kuře Vesuvio

Kuře Vesuvio je snad nejslavnější jídlo Chicaga a nenajdete nikoho, kdo by neznal tento italsko-americký recept zrozený v 30. letech právě v této americké metropoli.
Reklama

Postup

  1. Kuřecí stehna opatrně vykostěte, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Za všech stran posypte hrubší solí, dejte do uzavíratelné nádoby a nechte je 1–2 hodiny uležet v chladničce.
  2. Poté stehna omyjte a osušte papírovými utěrkami. Ve středně velké pánvi rozehřejte na mírném ohni 1–2 lžičky slunečnicového oleje a kuřecí stehna do ní položte kůží dolů.
  3. Nechte restovat dozlatova (cca 4 minuty), pak stehna otočte, do pánve přidejte máslo, medvědí česnek a nechte zhruba 1 minutu povařit. Poté s pomocí lžíce přelévejte 1–2 minuty ochuceným máslem kuřecí plátky.
  4. Hotové plátky můžete před podáváním zarovnat ostrým nožem. Ihned podávejte s teplým česnekovým krémem, chřestem, několika plátky žampionů a teplými bramborami. Můžete dozdobit několika lístky medvědího česneku a hráškovými výhonky.
  5. Česnekový krém: Smetanu nalijte do malého hrnce a metličkou v ní rozmíchejte hladkou mouku. Za postupného zahřívání a stálého míchání metličkou nechte vařit na mírném ohni cca 10 minut. Pokud by omáčka příliš zhoustla, můžete ji naředit mlékem.
  6. Na poslední 1–2 minuty přidejte do omáčky medvědí česnek. Poté ihned stáhněte z ohně, omáčku rozmixujte dohladka a přeceďte ji přes jemný cedník. Dochuťte solí. Pokud ji budete připravovat s předstihem, ihned ji zchladťe a těsně před podáváním ji krátce prohřejte. Díky tomu si omáčka zachová krásně zelenou barvu.
  7. Chřest: Chřest zbavte dřevnatých konců a pokud je potřeba, oloupejte ho. Připravený chřest nechte krátce povařit v osolené vodě těsně před podáváním (2–3 minuty).
Reklama

Kuře s medvědím česnekem a chřestem 2 Foto: Kuře s medvědím česnekem a chřestem; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama