návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

"Krvavý" cheesecake

Hodnoceno: 0x
1 dort porce
do 1,5 hodiny
"Krvavý" cheesecake
Autor: archiv Haribo "Krvavý" cheesecake
Připravte lehký smetanový cheesecake s „krvavým“ jahodovým přelivem dozdobený žížalkami a získejte tak efektní dekoraci i vynikající dezert v jednom. Stojí za to!

Stará legenda praví, že když si smrtelník na Halloween navlékne své oblečení naruby a zvolí chůzi vzad, spatří o půlnoci čarodějnici. Dýně, černé kočky a duchové – to jsou tradiční znaky tohoto anglosaského svátku. Buďte letos originální a oslavte Halloween stylově. Připravte pro vaši rodinu a přátele hrůzostrašné občerstvení. Děti budou nadšené nejen ze sladkých dezertů, ale i z jejich originální strašidelné podoby. Vždyť kdo by nechtěl ochutnat žížaly a krvavý cheesecake?

Postup

  1. Sušenky rozdrťte a vsypte do mísy. Přidejte k nim cukr, kakao a rozpuštěné máslo a dobře promíchejte.
  2. Dno dortové formy o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem, zavřete dortovou obručí a vyplňte směsí, kterou dobře vtlačte. Po stranách vytvořte nízký okraj. Při teplotě 175 °C zapékejte asi 15 minut (v horkovzdušné troubě na 160 °C).
  3. Sýr nejdříve metličkou prošlehejte a nadlehčete, teprve poté vmíchejte cukr. Přidejte vejce, které se směsí smíchejte, vlijte šlehačku a vše dobře promíchejte. Nakonec přidejte vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy vše dobře prošlehejte.
  4. Směs nalijte na rozpečený korpus, uhlaďte a ve vyhřáté troubě při 175 °C pečte 15 minut. Poté teplotu zmírněte na 140 °C a dopékejte ještě hodinu (v horkovzdušné troubě pečte při 160 °C 16 minut a poté hodinu na 130 °C).
  5. Jakmile koláč vyjmete z trouby, nožem obkružte okraj. Poté jej nechte vychladit a dobře ztuhnout (nejlépe až do druhého dne).
  6. Krvavou polevu připravte tak, že jahody svařte s cukrem a pomocí ponorného mixéru rozmixujte. Polevou dort polejte a dozdobte barevnými žížalkami.

"Krvavý" cheesecake  Foto: "Krvavý" cheesecake , Foto: archiv Haribo

Halloweenské pohoštění může být příšerné

Halloween. Jediný den, kdy můžete připravit hrozné jídlo

Související témata: Sladké