Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- cibule (nakrájená) 1 ks
- krůtí mleté maso 450 g
- česnek 2 stroužky
- chilli (mleté ) 1 lžička
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- rajčatová omáčka 120 ml
- vývar (drůbeží nebo zeleninový ) 120 ml
K podávání
- římský salát (listy římského nebo ledového salátu)
Postup přípravy
- Olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi při středně vysoké teplotě. Vsypte cibuli a smažte ji 2 minuty. Přidejte mleté maso a česnek, osolte, opepřete a opékejte, maso přitom rozdělujte vařečkou. Opékejte asi 5 minut, až bude propečené.
- Přidejte chilli, římský kmín, papriku, rajčatovou omáčku a vývar. Při mírné teplotě vařte asi 5 minut, až omáčka zhoustne.
- Podávejte v přeložených listech salátu obložené doplňky, kterými si hosté mohou náplň posypat a zakápnout smetanou.
Krůtí tacos v salátových listech Zdroj: Marek Kučera