reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krůtí sekaná s cuketou a kečupovým glazé
Autor: Jak jíme zdravě v zimě Krůtí sekaná s cuketou a kečupovým glazé

Krůtí sekaná s cuketou a kečupovým glazé

Hodnoceno: 3x
Tradiční sekanou z mletého masa můžete oživit spoustou dalších ingrediencí tak, aby měla pokaždé trochu jinou chuť. Snadno do ní schováte i nějakou zeleninu, kterou by třeba děti jinak odmítaly sníst, v sekané ale nastrouhanou cuketu nebo mrkev nepoznají a naopak jim bude víc chutnat, zelenina totiž dodá sekané šťavnatost.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Cuketu nakrájejte na drobné kostky (loupat ji nemusíte) a cibuli nakrájejte najemno. Následně si vezměte pánev, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cuketu a cibuli a vše opékejte 6–8 minut na středním plameni. Po opečení přemístěte obsah pánve do větší mísy, vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm) a dejte si předehřívat troubu na 180 °C. 
  2. Nyní přidejte do mísy s opečenou zeleninou mleté maso, ovesné vločky (nebo strouhanku), vejce, mléko, sójovou omáčku, pepř a případně trochu soli. Následně si na jemném struhadle nastrouhejte česnek a nasekejte najemno petrželovou nať, obojí přidejte do mísy k ostatním ingrediencím a poté celou směs důkladně promíchejte vařečkou. 
  3. Výslednou hmotu vyklopte na pracovní plochu, vytvarujte z ní cca 30 cm dlouhý a 12–15 cm vysoký ovál a ten přendejte na vyložený plech. Zde sekanou podlijte 70 ml vody, poté plech vložte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut při 175–180 °C. 
  4. Chvíli před uplynutím uvedené doby si v menší misce smíchejte všechny potřebné ingredience na glazé. Po 25–30 minutách pečení vyndejte sekanou z trouby a potřete ji veškerým připraveným glazé (troubu zatím nevypínejte – pouze v ní zvyšte teplotu na 210–215 °C). Až se trouba dostatečně vyhřeje, vraťte do ní plech s potřenou sekanou a pečte ještě 10 minut. 
  5. Hotovou sekanou rozdělte na 4 porce a podávejte s žitným chlebem.
Krůtí sekaná s cuketou a kečupovým glazé
Autor: Jak jíme zdravě v zimě Krůtí sekaná s cuketou a kečupovým glazé

reklama

Jak jíme zdravě v zimě

Oblíbené průvodce zdravým jídlem doplňuje nejnovější zimní díl s téměř stovkou sezonních receptů. Ve třech kapitolách – Snídaně, Hlavní jídla a Kvašení a fermentace – najdete také celou řadu tipů a návodů směřujících k hlavnímu cíli, tedy rozumnému stravování. Vyvážený jídelníček s jejich pomocí sestavíte hravě, a navíc objevíte celou řadu nových postupů, chutí a zajímavých kombinací. A vešla se sem také česká tradiční jídla v moderní, odlehčené úpravě.

www.jimezdrave.cz

Související témata: sekaná , krůtí maso , cuketa , kečup , Hlavní jídla