www.nasmodrymak.cz / Kitchenbook

Křupavé makovo-sezamové sušenky

Moje hodnocení
2x

Pokud nevyhledáváte příliš sladké cukroví a rádi „křupete“, bude pro vás tento recept ideální. Nejvíce vám tyto makovo-sezamové sušenky budou chutnat u vánoční pohádky nebo při kávě. Příprava je poměrně jednoduchá a chuť rozhodně stojí za to. Doma upečené sušenky a zabalené v krabičce, můžou být navíc milou vánoční pozorností pro obdarovaného.

10 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Změklé máslo s cukrem a žloutky důkladně vyšlehejte do pěny. Poté pomalu zašlehávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Do těsta nakonec pomocí vařečky vmíchejte celý mák a sezam.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem udělejte pomocí dvou lžiček malé hromádky o velikosti vlašského ořechu. Ty pak zploštěte do podoby placiček. Pečte v troubě na 180 °C cca 8–10 minut podle velikosti cukroví. Nezapomeňte, že se cukroví rozteče do stran. Je třeba myslet na dostatečné rozestupy na plechu už při tvoření sušenek.

PRIMA TIP: Úspěch receptů tkví i v kvalitních surovinách. Je tomu tak i u máku. Pokud si budete chtít pořídit kvalitní modrý mák přímo od výrobce, pomůže vám tzv. Maková mapa, kterou naleznete na mapa.nasmodrymak.cz. Mák z našich polí je totiž jeden z nejkvalitnějších na světě. Obsahuje řadu vitamínů a prospěšných látek. Pokud je modrý mák pro vás příliš aromatický, ochutnejte bílý mák. Ten má jemnější, až oříškovou chuť.

Více na www.nasmodrymak.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

www.nasmodrymak.cz / Kitchenbook


Přečtěte si také

Recepty