Suroviny
- kroupy (špaldové kroupy BIO Probio) 200 g
- olej 2 lžíce
- cibule (velká ) 1 ks
- anglická slanina (vcelku) 200 g
- bílé kysané zelí 200 g
- cukr 1 zarovnaná lžíce
- drcený kmín 1/2 lžičky
- sůl
Postup přípravy
- Kroupy uvařte doměkka. Sceďte a nechte okapat.
- V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Míchejte, dokud nezačne chytat barvu.
- Zasypejte cukrem a promíchejte. Přidejte okapané zelí, kmín a asi dvě minuty opékejte. Přidejte kroupy, lehce osolte, promíchejte a můžete podávat. Kdo chce, může ještě trochu opepřit čerstvě drceným pepřem.
Kroupy à la halušky se zelím a uzeným 2 Zdroj: PROBIO