Kroupy à la halušky se zelím a uzeným

Moje hodnocení
5x

Kdo neochutná – neuvěří! Milovaná kombinace kysaného zelí, slaniny a restované cibule funguje skvěle i s kroupami.

2 porce
60 minut

Suroviny

  • špaldové kroupy BIO Probio 200 g
  • olej 2 lžíce
  • cibule (velká cibule) 1 ks
  • anglická slanina vcelku 200 g
  • bílé kysané zelí (kysané zelí) 200 g
  • cukr 1 zarovnaná lžíce
  • kmín (drcený kmín) 1/2 lžičky
  • vejce (sůl)

Postup přípravy

  1. Kroupy uvařte doměkka. Sceďte a nechte okapat.
  2. V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Míchejte, dokud nezačne chytat barvu.
  3. Zasypejte cukrem a promíchejte. Přidejte okapané zelí, kmín a asi dvě minuty opékejte. Přidejte kroupy, lehce osolte, promíchejte a můžete podávat. Kdo chce, může ještě trochu opepřit čerstvě drceným pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty