Suroviny
- krevety
- sójová omáčka
- škrob
- chilli (mleté)
- šalotka
- cibule
- česnek
- houby (houby shiitake)
- zázvor (čerstvý )
- zelí pak choi
- rostlinný olej
- voda
- rýže (uvařená )
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Všechny epizody, bonusové materiály a informace o pořadu najdete v tomto odkazu:
Postup přípravy
- Oloupejte krevety, osolte je a opepřete. Přidejte trochu sójové omáčky a bramborového nebo kukuřičného škrobu. Dochuťte trochou chilli.
- Rozpalte na pánvi na grilu olej. Mezitím nakrájejte šalotku, cibuli, česnek, zázvor, pak choi a jarní cibulku.
- Krevety nasypte na rozpálenou pánev a míchejte, dokud nejsou hotové. Vyndejte je z pánve a nasypte na ni zázvor, česnek, cibuli, houbu shiitake, šalotku a nechte pod zakrytým grilem.
- Do misky nalijte vodu a rozmíchejte v ní škrob a sójovou omáčku. Do směsi na pánvi přidejte pak choi a jarní cibulku, zamíchejte a nechte ještě chvíli zakryté.
- Poté přidejte krevety a připravenou omáčku, promíchejte a sundejte z grilu. Podávejte s rýží.