návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Krevetové špízy na grilu

2–4 porce
do 30 minut
Krevetové špízy na grilu
Krevetové špízy na grilu Autor: Marek Dienstl
Krevety jsou na grilování jako stvořené. Jsou hotové za chviličku, jejich krunýř je chrání před spálením a přitom dodává masu spoustu chuti. Vyzkoušejte zajímavý recept s exotickým švihem, který připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe!
Reklama

Při přípravě krevetového špízu postupujte podle videoreceptu:

Reklama

Postup

  1. V míse smícháme kůru a šťávu z pomeranče a limetky, bílý rum, asi lžíci medu a kousek nasekaného zázvoru.
  2. Z čerstvých krevet odstraníme střívko a vložíme je do marinády. Přidáme kousky ananasu a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky. Zasypeme čerstvým koriandrem a necháme alespoň hodinu odležet.
  3. Poté krevety s kouskem ananasu a limetky napícháme na špejli. Špízy osolíme a opepříme a necháme 4 minuty grilovat. Podáváme s čerstvým koriandrem a kapkou olivového oleje.
Reklama

Krevetové špízy na grilu 2 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 3 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 4 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 5 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu. Foto: Marek Dienstl

Tento a mnoho dalších receptů najdete v nové kuchařce Rozpal to, šéfe!

Krevetové špízy na grilu  Foto: Alena Hrbková

Krevetové špízy na grilu. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama