zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Krevetové špízy na grilu
Spouštím video za 5s.

Krevetové špízy na grilu

Hodnoceno: 2x
Krevety jsou na grilování jako stvořené. Jsou hotové za chviličku, jejich krunýř je chrání před spálením a přitom dodává masu spoustu chuti. Vyzkoušejte zajímavý recept s exotickým švihem, který připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe!
do 30 minut
2–4 porce

reklama

Postup

  1. V míse smícháme kůru a šťávu z pomeranče a limetky, bílý rum, asi lžíci medu a kousek nasekaného zázvoru.
  2. Z čerstvých krevet odstraníme střívko a vložíme je do marinády. Přidáme kousky ananasu a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky. Zasypeme čerstvým koriandrem a necháme alespoň hodinu odležet.
  3. Poté krevety s kouskem ananasu a limetky napícháme na špejli. Špízy osolíme a opepříme a necháme 4 minuty grilovat. Podáváme s čerstvým koriandrem a kapkou olivového oleje.

Krevetové špízy na grilu 2 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 3 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 4 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 5 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu. Foto: Marek Dienstl

Tento a mnoho dalších receptů najdete v nové kuchařce Rozpal to, šéfe!

Krevetové špízy na grilu  Foto: Alena Hrbková

Krevetové špízy na grilu. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu