Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krevetové špízy na grilu

2–4 porce
do 30 minut
Krevetové špízy na grilu
Krevetové špízy na grilu Autor: Marek Dienstl
Krevety jsou na grilování jako stvořené. Jsou hotové za chviličku, jejich krunýř je chrání před spálením a přitom dodává masu spoustu chuti. Vyzkoušejte zajímavý recept s exotickým švihem, který připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe!
Reklama

Při přípravě krevetového špízu postupujte podle videoreceptu:

Reklama

Postup

  1. V míse smícháme kůru a šťávu z pomeranče a limetky, bílý rum, asi lžíci medu a kousek nasekaného zázvoru.
  2. Z čerstvých krevet odstraníme střívko a vložíme je do marinády. Přidáme kousky ananasu a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky. Zasypeme čerstvým koriandrem a necháme alespoň hodinu odležet.
  3. Poté krevety s kouskem ananasu a limetky napícháme na špejli. Špízy osolíme a opepříme a necháme 4 minuty grilovat. Podáváme s čerstvým koriandrem a kapkou olivového oleje.
Reklama

Krevetové špízy na grilu 2 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 3 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 4 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu 5 Foto: Marek Dienstl

Krevetové špízy na grilu. Foto: Marek Dienstl

Tento a mnoho dalších receptů najdete v nové kuchařce Rozpal to, šéfe!

Krevetové špízy na grilu  Foto: Alena Hrbková

Krevetové špízy na grilu. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama