Suroviny
- tygří krevety (syrové) 8 ks
- limetka 2 ks
- ananas 1/2 ks
- med 1 lžíce
- bílý rum (Captain Morgan) 2 lžíce
- pomerančová šťáva
- pomerančová kůra
- zázvor (čerstvý)
- koriandr (čerstvý)
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- V míse smícháme kůru a šťávu z pomeranče a limetky, bílý rum, asi lžíci medu a kousek nasekaného zázvoru.
- Z čerstvých krevet odstraníme střívko a vložíme je do marinády. Přidáme kousky ananasu a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky. Zasypeme čerstvým koriandrem a necháme alespoň hodinu odležet.
- Poté krevety s kouskem ananasu a limetky napícháme na špejli. Špízy osolíme a opepříme a necháme 4 minuty grilovat. Podáváme s čerstvým koriandrem a kapkou olivového oleje.