Suroviny
- hladká mouka 300 g
- bílý jogurt 250 ml
- cukr krupice 100 g
- mléko 100 ml
- vejce 1 ks
- vanilkový extrakt 1 lžička
- moučkový cukr (na posypání)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a sůl.
- Poté přidejte jogurt, mléko a vejce a směs propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Zdobicím sáčkem nebo lžičkou vytvořte ze směsi na plechu s pečicím papírem malé hromádky a zploštěte jim vršky.
- Dejte péct na cca 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Podávejte posypané moučkovým cukrem.
PRIMA TIP: Bílý jogurt se vyrábí pouze z pasterovaného mléka, které je fermentováno ušlechtilými mikroorganismy. Jogurt může také obsahovat tzv. probiotika, která přechodně osídlují střevo a pozitivně působí na lidský organismus. Informaci o obsahu probiotik najdete na etiketě.
Další informace o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.
Křehké jogurtové sušenky 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Křehké jogurtové sušenky 3 Zdroj: akademiekvality.cz