zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Křehké bylinkové sušenky s parmazánem podle Cat & Cook
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Křehké bylinkové sušenky s parmazánem podle Cat & Cook

Křehké bylinkové sušenky s parmazánem podle Cat & Cook

Hodnoceno: 7x
Když se řekne slovo sušenky, většina z nás si asi vybaví ty sladké, třeba čokoládové nebo ovesné. Ale snadno si je připravíte i naslano, třeba s porcí voňavých bylinek. Hodí se třeba jako chuťovka k sýrům a sklence vína.
do 1 hodiny
25 ks porcí

reklama

Postup

  1. Sýr nastrouhejte najemno. Tymián / rozmarýn nasekejte v sekáčku nebo nožem také najemno. Máslo nakrájejte na menší kousky.
  2. Mouku, sýr, rozmarýn / tymián, česnek, sůl a pepř nasypte do misky robota případně připravte na vál.
  3. Přidejte kousky másla a pomocí K-metly / ručně zadělejte tak, aby se suroviny spojily do drobivé směsi. Bude vám to připomínat drobenku. 
  4. Nyní přidejte maximálně jednu lžíci ledové vody a vypracujte do homogenního těsta. Zkuste to mít hotové co nejdříve, aby se máslo neroztékalo.
  5. Těsto zabalte do voskovaného ubrousku nebo potravinové fólie a vložte na 30 min do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C.
  6. Těsto vyválejte na tloušťku asi 0,7 cm. Nejlépe to jde mezi dvěma pečicími papíry (viz foto).
  7. Na vyválené těsto položte bylinky tak, abyste dokázali kolem každé bylinky vykrojit kolečko (dle velikosti vašeho vykrajovátka).
  8. Bylinky prstem jen lehce přilepte k těstu a na ně položte pečicí papír.
  9. Válečkem těsto ještě poválejte, aby se ztenčilo tak na 0,5 cm a bylinky se hezky vtlačily do těsta. Papír opatrně stáhněte a vykrojte kolečka.
  10. Přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do střední části trouby. Pečte 10–15 minut, dokud nebudou lehce zlatavé.
  11. Nechte vychladnout a podávejte jen tak samotné, nebo třeba namáčejte do krémového sýra. 

TIP: Na sušenky kromě bylinek můžete nalepit i jedné květy! Vyzkoušejte to.

Křehké bylinkové sušenky s parmazánem podle Cat & Cook
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Křehké bylinkové sušenky s parmazánem podle Cat & Cook

reklama

Cat & Cook 2
Ivana Jindřichová

Druhá kuchařka známé blogerky Cat & Cook volně navazuje na první díl a představuje nové recepty i novou kočku – Miňonku, která v kuchyni Ivany Jindřichové zaujala místo po nemocné Mindě. Barevné fotky s čtyřnohou fešandou, záplava květin a lahodná jídla, které zvládnete podle podrobného popisu uvařit hned napoprvé, zůstávají jako poznávací znamení. Ivana se opět vydala i do světa a kromě oblíbených českých pokrmů si můžete uvařit i klasické recepty mezinárodní kuchyně. Stěžejní linku tvoří roadtrip po Itálii, ale nakouknete i na další kontinenty. 
Kuchařku koupíte pouze přes eshop https://shop.catandcook.cz/