návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Králík s omáčkou z pečeného česneku

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Králík s omáčkou z pečeného česneku
Autor: Coolinářka Králík s omáčkou z pečeného česneku
Králík k velikonočním dnům zkrátka patří. Za zkoušku jistě stojí v kombinaci s omáčkou z pečeného česneku, která mu dodá ten správný říz.

Článek

Pečený králík na česneku Foto:

16 výtečných receptů z králičího masa

Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Je proto ideální, pokud z nějakého důvodu držíte dietu, ale pochutnáte si na něm, i když diety nepotřebujete. Aby maso nebylo...

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Jednotlivé porce králíka osolte, opepřete a hojně potřete hořčicí. V pekáči, ve kterém budete péct, je zprudka na trošce oleje orestujte ze všech stran.
  3. Nyní králíka zalijte vývarem, tak aby byly porce ponořené asi do poloviny. Na maso položte na poloviny rozkrojené palice česneku, které lehce osolte a pokapejte olejem.
  4. Pro ovonění přidejte do pekáče i pár lístků čerstvé šalvěje. Dejte péct asi na 50–60 minut, prvních 30 minut zakryté alobalem nebo poklicí.
  5. Po upečení vyndejte maso, upečený česnek a šalvěj (tu vyhoďte). Maso zakryjte alobalem, aby příliš nevystydlo, než doděláte omáčku.
  6. Do šťávy, která zbyla v pekáči, vymačkejte paličky česneku, jednotlivé stroužky pečením zesládly a ztratily štiplavost. Nyní celý obsah v pekáči rozmixujte tyčovým mixérem, nezapomeňte seškrábnout připečené kousky z okraje pekáče!
  7. Omáčku přelijte do menšího hrnce a dejte vařit na sporák. Teď do omáčky nalijte smetanu a nechte provařit. Dochuťte ji solí, pepřem dle chuti, můžete ji lehce zakápnout citronovou šťávou.
  8. Upečeného králíka podávejte přelitého česnekovo-smetanovou omáčkou a vše doplňte bramborovou přílohou.

Králík s omáčkou z pečeného česneku 2 Foto: Králík s omáčkou z pečeného česneku; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.