Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kořeněný květák po indicku
Tady získává květák díky exotickému koření opulentní háv a vy možnost zamilovat si jedno nejrychlejších a nejoblíbenějších jídel indické kuchyně.
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- rostlinný olej 6 lžic
- čerstvý zázvor, nadrobno nakrájený velký kousek
- chilli koření 2 lžičky
- římský kmín 2 lžičky
- mletá kurkuma 2 lžičky
- květák rozdělený na růžičky 1 hlávka
- čerstvý koriandr, nakrájený 1 svazek
- hrst cherry rajčátek
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo woku, vsypte zázvor a koření. Chvíli smažte, aby se koření rozvonělo. Snižte plamen, vmíchejte květák a trochu ho osolte. Pod pokličkou duste asi 10 minut. Pokud to není nutné, květák nepodlévejte, má zůstat spíš křupavý.
- Na posledních pár minut přimíchejte ke květáku rajčata. Podávejte posypané koriandrem. Jako příloha se hodí rýže, chlebové placky, ale i vařené brambory.
Kořeněný květák po indicku, foto: Johana Pošová