návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kořeněný květák po indicku

Hodnoceno: 1x
4–6 porce
do 30 minut
Kořeněný květák po indicku
Autor: Johana Pošová Kořeněný květák po indicku
Tady získává květák díky exotickému koření opulentní háv a vy možnost zamilovat si jedno nejrychlejších a nejoblíbenějších jídel indické kuchyně.

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo woku, vsypte zázvor a koření. Chvíli smažte, aby se koření rozvonělo. Snižte plamen, vmíchejte květák a trochu ho osolte. Pod pokličkou duste asi 10 minut. Pokud to není nutné, květák nepodlévejte, má zůstat spíš křupavý.
  2. Na posledních pár minut přimíchejte ke květáku rajčata. Podávejte posypané koriandrem. Jako příloha se hodí rýže, chlebové placky, ale i vařené brambory.

Kořeněný květák po indicku  Foto:

Kořeněný květák po indicku, foto: Johana Pošová