Korejský pikantní okurkový salát

Moje hodnocení
21x

Někdy se mu také říká okurkové kimchi, i když neprochází fermentací. Každopádně je tento salát z křupavých okurek v Koreji hodně oblíbený a podává se jako příloha.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte ji na 5cm špalíčky, ty poté rozkrájejte podélně na čtvrtiny. Dejte je do mísy, posypte mořskou solí a rukama dobře promíchejte. Nechte odstát asi 30 minut, poté okurku dobře propláchněte ve studené vodě a nechte okapat v cedníku.
  2. Česnek a zázvor nasekejte nadrobno. Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte chilli mouku gochugaru, cukr, rybí omáčku, sezamový olej, česnek, zázvor a jarní cibulku.
  3. Vzniklou pastu důkladně, nejlépe ručně promíchejte s okurkou, nechte v lednici odležete alespoň půl hodiny.

PRIMA TIPY:

  • Do pasty můžete přimíchat také lžičku korejské fermentované chilli pasty gojuchang, která dodá příjemnou kouřovou chuť.
  • Na salát můžete použít i okurky nakládačky. Protože mají silnější slupku, zkuste trik korejských hospodyněk – nakrájené okurky trošku rozbijte paličkou na maso, aby lehce popraskaly.
  • Hotový salát můžete dozdobit praženými sezamovými semínky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty