Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Konjakové chilli nudle s citronem a sezamovým vepřovým masem
Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Ač bývá poměrně tučné, my pro vás máme inspiraci na hlavní chod s vepřovými nudličkami a nízkosacharidovými nudlemi. Díky chilli papričce a troše citronu tak připravíte lahodnou pochoutku, kterou můžete bez výčitek zařadit do svého odlehčeného stravovacího plánu.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- konjakové nudle (např. Slim pasta bez nálevu) 1 balení
- vepřové nudličky 350 g
- cuketa 150 g
- sezamová semínka
- menší chilli papričky 2 ks
- cibule šalotka 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- mladé hráškové lusky 1 hrst
- citronová šťáva podle chuti
- červená paprika 1/2 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Konjakové nudle vyjměte z obalu a propláchněte je pod tekoucí vodou. Nechte okapat.
- Na pánvi osmahněte na oleji na nudličky nakrájené vepřové maso, přidejte nadrobno nakrájenou cuketu, šalotku, jarní cibulku a po chvilce i hráškové lusky. Chilli papričky nakrájejte na velmi drobná kolečka.
- Do směsi přidejte nudle, promíchejte, zakápněte citronem a na závěr posypte sezamovými semínky a chilli papričkami.
PRIMA TIP: Pokud jste milovníci sójové omáčky, přidejte kapku do propláchnutých nudlí, které tak dostanou výraznější chuť.