Konjakové chilli nudle s citronem a sezamovým vepřovým masem

Moje hodnocení
5x

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Ač bývá poměrně tučné, my pro vás máme inspiraci na hlavní chod s vepřovými nudličkami a nízkosacharidovými nudlemi. Díky chilli papričce a troše citronu tak připravíte lahodnou pochoutku, kterou můžete bez výčitek zařadit do svého odlehčeného stravovacího plánu.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • konjakové nudle (např. Slim pasta bez nálevu) 1 balení
  • vepřové nudličky 350 g
  • cuketa 150 g
  • sezamová semínka
  • menší chilli papričky 2 ks
  • cibule šalotka 1 ks
  • jarní cibulka 1 ks
  • zelené fazolky (mladé hráškové lusky) 1 hrst
  • citronová šťáva podle chuti
  • červená paprika 1/2 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Konjakové nudle vyjměte z obalu a propláchněte je pod tekoucí vodou. Nechte okapat.
  2. Na pánvi osmahněte na oleji na nudličky nakrájené vepřové maso, přidejte nadrobno nakrájenou cuketu, šalotku, jarní cibulku a po chvilce i hráškové lusky. Chilli papričky nakrájejte na velmi drobná kolečka.
  3. Do směsi přidejte nudle, promíchejte, zakápněte citronem a na závěr posypte sezamovými semínky a chilli papričkami.

PRIMA TIP: Pokud jste milovníci sójové omáčky, přidejte kapku do propláchnutých nudlí, které tak dostanou výraznější chuť.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slim pasta


Přečtěte si také

Recepty