Klasické italské tiramisu

Moje hodnocení
1x

Tradiční tiramisu má spíše volnější konzistenci a jí se lžičkou, nikoliv krájené na řezy s dezertním příborem. Skládaný dezert stojí a padá s kvalitou použitých surovin – mascarpone, čerstvé žloutky, cukrářské piškoty a silná káva jsou základní kameny, z kterých připravíte dokonalé tiramisu.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • žloutky (z bezpečného zdroje nebo pasterované) 6 ks
  • cukr krupice 200 g
  • mascarpone 500 g
  • cukrářské piškoty 300 g
  • uvařená neslazená silná káva (espresso nebo překapávaná) k namáčení piškotů
  • kakao holandského typu na poprášení

Postup přípravy

  1. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a pak je zlehka spojte s mascarpone. Vychladlou kávu vlijte do hlubokého talíře.
  2. Piškoty důkladně namáčejte v kávě a pak je skládejte vedle sebe do zvolené nádoby, dobře se hodí třeba plochá zapékací forma, ať už kulatá, nebo hranatá nebo skleničky či poháry pro jednotlivé porce. Vrstvu piškotů zalijte krémem a postup zopakujte. Zakončete krémem a dezert hojně poprašte kakaem. Nechte ho odpočívat v chladu, nejlépe do druhého dne.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty