Klasické italské tiramisu
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Klasické italské tiramisu
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Tradiční tiramisu má spíše volnější konzistenci a jí se lžičkou, nikoliv krájené na řezy s dezertním příborem. Skládaný dezert stojí a padá s kvalitou použitých surovin – mascarpone, čerstvé žloutky, cukrářské piškoty a silná káva jsou základní kameny, z kterých připravíte dokonalé tiramisu.
Postup přípravy
-
Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a pak je zlehka spojte s mascarpone. Vychladlou kávu vlijte do hlubokého talíře.
-
Piškoty důkladně namáčejte v kávě a pak je skládejte vedle sebe do zvolené nádoby, dobře se hodí třeba plochá zapékací forma, ať už kulatá, nebo hranatá nebo skleničky či poháry pro jednotlivé porce. Vrstvu piškotů zalijte krémem a postup zopakujte. Zakončete krémem a dezert hojně poprašte kakaem. Nechte ho odpočívat v chladu, nejlépe do druhého dne.
Klasické italské tiramisu
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Klasické italské tiramisu
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD