redakce Prima FRESH

Klasické italské tiramisu

Moje hodnocení
9x

Tradiční tiramisu má spíše volnější konzistenci a jí se lžičkou, nikoliv krájené na řezy s dezertním příborem. Skládaný dezert stojí a padá s kvalitou použitých surovin – mascarpone, čerstvé žloutky, cukrářské piškoty a silná káva jsou základní kameny, z kterých připravíte dokonalé tiramisu.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a pak je zlehka spojte s mascarpone. Vychladlou kávu vlijte do hlubokého talíře.
  2. Piškoty důkladně namáčejte v kávě a pak je skládejte vedle sebe do zvolené nádoby, dobře se hodí třeba plochá zapékací forma, ať už kulatá, nebo hranatá nebo skleničky či poháry pro jednotlivé porce. Vrstvu piškotů zalijte krémem a postup zopakujte. Zakončete krémem a dezert hojně poprašte kakaem. Nechte ho odpočívat v chladu, nejlépe do druhého dne.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty