Kdoulová povidla z pomalého hrnce

Moje hodnocení
4x

Kdoule vypadají jako hrušky, ale musí se s nimi zacházet trochu odlišně. V syrovém stavu si na nich totiž nepochutnáte, ale v povidlech se vám odmění úžasnou vůní a chutí!

1 porce
120 minut

Suroviny

  • kdoule, pokrájené 3 kg
  • bio třtinový želírovací cukr 3 : 1 (např. Labeta) 200 g
  • ocet 2 lžíce
  • hřebíček (podle chuti)
  • skořice
  • vanilka

Postup přípravy

  1. Nakrájené kdoule nasypte do pomalého hrnce a zároveň přidejte i ocet a koření (to můžete ale i zcela vynechat).
  2. Na pomalém hrnci nastavte dobu vaření 8 hodin a nechte ho dělat svou práci.
  3. Uvařené kdoule jsou krásně měkké, ale potřebují rozmixovat tyčovým mixérem.
  4. Hned potom do nich zamíchejte želírovací cukr, případně ještě dochuťte, a tentokrát zapněte hrnec na 12 hodin.
  5. Voda se bude pomalu odpařovat, takže je potřeba občas povidla promíchat.
  6. Hotová povidla naplňte do čistých sterilizovaných skleniček, vydezinfikujte hrdla a víčka (třeba alkoholem) a zavařte 20 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty