Kdoulová povidla z pomalého hrnce
Zdroj: archiv Labeta
Kdoulová povidla z pomalého hrnce
Zdroj:
archiv Labeta
Kdoule vypadají jako hrušky, ale musí se s nimi zacházet trochu odlišně. V syrovém stavu si na nich totiž nepochutnáte, ale v povidlech se vám odmění úžasnou vůní a chutí!
Postup přípravy
-
Nakrájené kdoule nasypte do pomalého hrnce a zároveň přidejte i ocet a koření (to můžete ale i zcela vynechat).
-
Na pomalém hrnci nastavte dobu vaření 8 hodin a nechte ho dělat svou práci.
-
Uvařené kdoule jsou krásně měkké, ale potřebují rozmixovat tyčovým mixérem.
-
Hned potom do nich zamíchejte želírovací cukr, případně ještě dochuťte, a tentokrát zapněte hrnec na 12 hodin.
-
Voda se bude pomalu odpařovat, takže je potřeba občas povidla promíchat.
-
Hotová povidla naplňte do čistých sterilizovaných skleniček, vydezinfikujte hrdla a víčka (třeba alkoholem) a zavařte 20 minut.
Kdoulová povidla z pomalého hrnce 2
Zdroj: archiv Labeta
Kdoulová povidla z pomalého hrnce 2
Zdroj:
archiv Labeta