reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kaldoun s knedlíčky
Autor: Kitchen and the City Kaldoun s knedlíčky

Kaldoun s knedlíčky

Hodnoceno: 48x
V tomto počasí je horká polévka to nejlepší. Připravte si doma poctivý kaldoun s knedlíčky a zahřejte se zevnitř! :)
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Kuřecí skelety a cibuli omyjte, vložte do hrnce, osolte a přiveďte k varu. Odstraňte pěnu z vývaru, plamen stáhněte a vařte na mírném ohni tři hodiny.
  2. Květák nakrájejte na malé růžičky, vložte do hrnce, osolte, zalijte vodou a dejte vařit. Uvařte na skus.
  3. Rohlíky nakrájejte a zalijte mlékem. Bílek vyšlehejte do husté pěny.
  4. V druhé míse vyšlehejte máslo se solí, pomalu přidejte žloutek a zašlehejte. Přidejte vymačkané rohlíky, pokrájenou petržel, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek (jen 3x strouhněte na struhadle) a opatrně zamíchejte sníh z bílku.
  5. Jestliže je směs řídká, přidejte strouhanku. Tvořte malé knedlíčky, a zavařte ve vařící vodě. Zkuste jeden uvařit na zkoušku a podle konzistence můžete přidat ještě strouhanku.
  6. Polévku sceďte, oberte maso, vraťte do vývaru, přidejte povařený květák. Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a povařte. Na závěr vložte do polévky knedlíčky a ozdobte nasekanou petrželí.

Kaldoun s knedlíčky 2 Foto: Kaldoun s knedlíčky; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

reklama