Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kaldoun s knedlíčky
V tomto počasí je horká polévka to nejlepší. Připravte si doma poctivý kaldoun s knedlíčky a zahřejte se zevnitř! :)
do 1 hodiny
Suroviny
- kuřecí skelety 3 ks
- Květák 1/2 ks nebo 1 malý
- sůl, pepř
- neoloupaná cibule 1 ks
- kousek másla
- hladká mouka 2 lžíce
Knedlíčky:
- den staré rohlíky 2 ks
- Vejce 1 ks
- Máslo 50 g
- Mléko
- Strouhanka
- hladkolistá petržel
- Muškátový oříšek
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kuřecí skelety a cibuli omyjte, vložte do hrnce, osolte a přiveďte k varu. Odstraňte pěnu z vývaru, plamen stáhněte a vařte na mírném ohni tři hodiny.
- Květák nakrájejte na malé růžičky, vložte do hrnce, osolte, zalijte vodou a dejte vařit. Uvařte na skus.
- Rohlíky nakrájejte a zalijte mlékem. Bílek vyšlehejte do husté pěny.
- V druhé míse vyšlehejte máslo se solí, pomalu přidejte žloutek a zašlehejte. Přidejte vymačkané rohlíky, pokrájenou petržel, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek (jen 3x strouhněte na struhadle) a opatrně zamíchejte sníh z bílku.
- Jestliže je směs řídká, přidejte strouhanku. Tvořte malé knedlíčky, a zavařte ve vařící vodě. Zkuste jeden uvařit na zkoušku a podle konzistence můžete přidat ještě strouhanku.
- Polévku sceďte, oberte maso, vraťte do vývaru, přidejte povařený květák. Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a povařte. Na závěr vložte do polévky knedlíčky a ozdobte nasekanou petrželí.
Kaldoun s knedlíčky; foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč