návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kakaové řezy

Hodnoceno: 1x
do 30 minut
Kakaové řezy
Autor: Pradobroty.cz Kakaové řezy
Tyhle řezy jsou tak trochu vzpomínkou na dětství. Vláčný kakaový korpus, na něm lepkavá poleva a celý dezert ještě vylepší křupavý kokos. Už se na něj také těšíte? :)

Suroviny

Poleva:

Postup

  1. Troubu zapněte a nastavte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
  2. Máslo nakrájejte do mléka a zahřívejte, dokud se nerozpustí – lze v rendlíku na sporáku nebo v misce v mikrovlnce.
  3. Směs promíchejte, přisypte cukr, přidejte jogurt a opět promíchejte. Poté přidejte celá vejce a metličkou v ruce prošlehejte.
  4. V čisté misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Přidejte k tekuté části a promíchejte do homogenního těsta.
  5. Vysoký plech (30 x 40 cm) nebo adekvátně velký pekáček vymažte máslem a vysypte kokosem. Na plech vylijte těsto, stěrkou uhlaďte (vychází relativně nízké, toho se nelekejte) a vložte do rozpálené trouby na 15 minut.
  6. Po upečení buchtu vytáhněte a špejlí propíchejte celou buchtu (já dělám dírky asi 3 cm od sebe, je to proto, aby poleva pak zatekla i do dírek a ještě více zvláčnila řezy).
  7. Hned poté umíchejte polevu.
  8. Poleva: Máslo rozehřejte, nasypte do něj cukr a kakao a metličkou pečlivě promíchejte. Pak přidejte postupně rum s vanilkovým extraktem a nakonec horkou vodu.
  9. Měla by vzniknout lesklá polotekutá poleva. Tu nalijte na ještě horkou buchtu, rozetřete do všech koutů a posypte strouhaným kokosem.
  10. Nechte zcela vychladnout a skladujte v chladu. Před servírováním nechte buchtu 15 minut na teple, aby povolila, pak je vláčná a šťavnatá.

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Sladké