Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem
Taky je vám kachna schopná proflámovat celou noc? Ta moje pokaždý! Napřed si dopřeje masáž, následuje solárko a nakonec si užije i medovou depilaci! Tak jdem na nií… na toho nočního ptáka! :)
nad 2 hodiny
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
Na červené zelí:
- Sádlo 1 lžíce
- Cibule 1 ks
- Jablko 1 ks
- Cukr 2 lžíce
- červené víno
- kysané červené zelí
- Sůl
Na houskové knedlíky:
- hrubá mouka 500 g
- sušené droždí 1 balíček
- Vejce 1 ks
- Sůl 1 lžička
- vlažná voda 200 ml
- Sůl 1 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kachnu osolte, okmínujte a důkladně ji všude promasírujte. Vložte do pekáče, přikryjte poklicí a dejte do trouby ve 23.00 na 80 °C. Jděte spát, ona si tam mezitím pěkně zařádí. Ráno troubu ani neotevírejte, jen přidejte teplotu na 120 °C a v 11.30 už ji konečně z trouby můžete vyndat. Smíchejte 2 lžíce medu se dvěma lžícemi výpeku a kachnu všude potřete, zvyšte teplotu na 170 °C a vraťte kachnu do trouby, aby krásně chytla barvu a měla křupavou kůrku. Bez poklice dopékejte maximálně 20 minut.
- Červené zelí: za stálého míchání zpěňte na sádle nakrájenou cibuli, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte nastrouhané jablko a červené zelí, podlijte vínem. Nechte podusit, osolte či doslaďte podle chuti.
- Houskové knedlíky: smíchejte suché ingredience a přidejte ve vodě rozkvedlané vejce a vypracujte těsto (mělo by lehce lepit). Přidejte nakrájený rohlík a zapracujte do těsta. Jestli těsto lepí i nyní, přisypte mouku a opět zapracujte do těsta. Na teplém místě nechte kynout. Poté z těsta vytvořte dvě šišky a nechte pod utěrkou 20 minut dokynout. Vložte do vařící vody a vařte 10 minut, poté knedlíky otočte a vařte dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte nití na plátky.
Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč