návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jehněčí po mongolsku

4 porce
do 30 minut
Jehněčí po mongolsku
Jehněčí po mongolsku Autor: Vlado Kníž
Máte rádi exotickou kuchyni? Pak vás tento recept od Zdeňka Pohlreicha jistě potěší. Skvělé jehněčí maso tentokrát připravil na mongolský způsob – a rázem máte lahůdku na stole.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Maso očistěte a nakrájejte na malé kousky. Osolte a opepřete. Přidejte rýžové víno, sójovou omáčku a zasypte škrobem. Pořádně promíchejte.
  2. Jarní cibulku, zázvor, česnek, cibuli a papriku zbavenou jádřinců nakrájejte na kousky.
  3. Ve woku rozehřejte olej, vložte maso, nechte chvíli orestovat a vyndejte stranou. Teď na wok vlijte kapku sezamového oleje a postupně přidejte česnek, cibuli, papriku, zázvor a jarní cibulku.
  4. Přilijte ústřicovou, hoisin a sójovou omáčku, promíchejte a vložte zpátky maso. Zasypte cukrem, znovu promíchejte, přendejte na talíř, ozdobte čerstvou jarní cibulkou, posypte opraženými sezamovými semínky a podávejte s rýží.
Reklama

Jehněčí po mongolsku Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

TVŠ III (7) – Jehněčí po Mongolsku
Jehněčí po Mongolsku
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama