Suroviny
- máslo 125 g
- hnědý cukr (Korunní) 100 g
- cukr krystal (Korunní) 125 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- vejce 1 ks
- polohrubá mouka 225 g
- čokoláda (lentilky nebo cukrářské zdobení) 150 g
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Na pánvi s pevným dnem rozehřejte máslo. Přidejte cukry a jakmile se rozpustí vklepněte do směsi vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a sůl. Rozmíchejte a odstavte z ohně. Jako poslední vmíchejte lentilky nebo nasekanou čokoládu.
- Vznikne hutné těsto, ze kterého vytvořte hrudky a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Pokud máte po ruce cukrářské zdobení, posypejte jím sušenky.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.
Jednoduché máslové sušenky s lentilkami 2 Zdroj: Shutterstock