Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní minestrone
Tato polévka obsahuje neskutečné množství zeleniny a skvěle ji doplňuje orestovaná voňavá pancetta. Pokud byste ale chtěli naprosto vegetariánskou verzi, můžete ji vynechat – vývar je totiž zeleninový :)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olivový olej 2 lžíce
- červená cibule 1 ks
- řapíkatý celer 2 stonky
- hladkolistá petržel 3 stonky
- pancetta 2–3 plátky
- Česnek 2 stroužky
- nové brambory 4 ks
- větší rajče 1 ks
- Cuketa 3 ks
- zelený chřest bez dřevnatých částí 1 svazek
- zelené mražené fazolové boby 100 g
- mražené fazolové lusky 100 g
- mražený hrášek 100 g
- Těstoviny 100 g
- mladý hrášek 1 hrst
- zeleninový vývar 2 l
- mořská sůl, pepř
- cuketové květy
- radicchio hlávková čekanka 4 listy
- parmazán, bazalkové pesto
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu al dente. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
- V hrnci rozpalte olej, vhoďte pokrájenou cibuli, česnek a pancettu a orestujte. Přidejte nakrájený celer, brambory, rajče, petržel, zalijte vývarem a pět minut povařte.
- Přidejte pokrájenou cuketu, chřest bez hlaviček, fazole, fazolky, hrášek. Vše vařte na skus.
- Na závěr vložte do již téměř hotové polévky uvařené těstoviny, radicchio čekanku, mladý hrášek, cuketové květy zbavené pestíků a hlavičky chřestu.
- Dochuťte solí, pepřem, pestem a podávejte s parmazánem.
Jarní minestrone; foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč