Suroviny
- kachní prsa (pečená) 600 g
- liči (čerstvé nebo kompotované ) 8 ks
- drůbeží vývar 100 ml
- červená curry pasta 80 g
- rybí omáčka 4 lžíce
- palmový cukr 2 lžíce
- limetka (limetové listy) 12 ks
- kokosové mléko 1 litr
- lilek (thajský ) 10 ks (150 g)
- thajská bazalka 1 hrst
- červené chilli papričky 2 ks
- rostlinný olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Ve woku na mírném ohni opečte na oleji kari pastu cca 2 minuty, přidejte limetové listy, naškrábaný palmový cukr a přilijte trochu kokosového mléka a ještě krátce pastu opečte, poté zalijte zbytkem kokosového mléka a přidejte vývar.
- Přidejte na čtvrtky překrájené lilky, vařte 3 minuty, ochuťte rybí omáčkou. Můžete přidat nakrájené chilli papričky. Přidejte oloupané liči a ještě povařte 1 minutu.
- Ke konci přidejte opečenou kachnu nakrájenou na plátky a maso prohřejte. Nakonec přidejte lístky čerstvé thajské bazalky a dále již nevařte. Podávejte s jasmínovou rýží.
PRIMA TIP: Aby lilek po nakrájení nezhnědl, ponořte ho do osolené vody, před použitím lilek propláchněte a vyceďte vodu. Pokud neseženete drobné thajské lilky, použijte menší klasický lilek a nakrájejte ho na kostky.
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: