Antonín Bradáč

Jak to bylo, šéfe? Gaeng Phed Ped Yang – červené curry s kachnou, liči a thajským lilkem podle Antonína Bradáče

Moje hodnocení
5x

Ve třetí epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? hrála prim thajská kuchyně v podání šéfkuchaře Antonína Bradáče. Společně se Zdeňkem Pohlreichem uvařil červené kari s kachními prsíčky, liči a thajským lilkem. Toto jídlo bylo součástí menu, s kterým vyhrál soutěž o Mistra thajské kuchyně pořádané přímo v Thajsku.

4 porce
30 minut
thajská

Suroviny

  • pečená kachní prsa 600 g
  • čerstvé nebo kompotované liči 8 ks
  • drůbeží vývar 100 ml
  • červená curry pasta (červená kari pasta) 80 g
  • rybí omáčka 4 lžíce
  • palmový cukr 2 lžíce
  • limetové listy 12 ks
  • kokosové mléko 1 litr
  • thajský lilek 10 ks (150 g)
  • thajská bazalka 1 hrst
  • červené chilli papričky 2 ks
  • rostlinný olej 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Ve woku na mírném ohni opečte na oleji kari pastu cca 2 minuty, přidejte limetové listy, naškrábaný palmový cukr a přilijte trochu kokosového mléka a ještě krátce pastu opečte, poté zalijte zbytkem kokosového mléka a přidejte vývar.
  2. Přidejte na čtvrtky překrájené lilky, vařte 3 minuty, ochuťte rybí omáčkou. Můžete přidat nakrájené chilli papričky. Přidejte oloupané liči a ještě povařte 1 minutu.
  3. Ke konci přidejte opečenou kachnu nakrájenou na plátky a maso prohřejte. Nakonec přidejte lístky čerstvé thajské bazalky a dále již nevařte. Podávejte s jasmínovou rýží.

PRIMA TIP: Aby lilek po nakrájení nezhnědl, ponořte ho do osolené vody, před použitím lilek propláchněte a vyceďte vodu. Pokud neseženete drobné thajské lilky, použijte menší klasický lilek a nakrájejte ho na kostky.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Antonín Bradáč


Přečtěte si také

Recepty