Davide Lagomarsino

Jak to bylo, šéfe? Calamari Marocco podle Davida Lagomarsina

Jak to bylo, šéfe (7) - Calamari Marocco

Moje hodnocení
10x

V sedmém díle show Jak to bylo, šéfe? zavítal Zdeněk Pohlreich do horoměřické restaurace Unico Osteria, kterou provozuje rodilý Ital Davide Lagomarsino. Společně si uvařili například tyto čerstvé kalamáry po marocku.

1 porce
30 minut
marocká

Postup přípravy

  1. Plátky z olihně po jedné straně mírně nakrojte. Pánev pozvolna rozehřejte. Přidejte olivový olej. Na rozpálenou pánev poklaďte plátky olihně a osmahněte je tak, aby se maso lehce zkroutilo. Poté krátce povařte – asi 5 minut.
  2. Olihně následně podlijte bílým vínem, které nechte odpařit, aby zůstala po víně pouze kyselost.
  3. Následně maso z pánve odeberte. Do výpeku přidejte ančovičky, máslo a nakrájenou šalotku. Vše promíchejte a po chvilce přidejte konfitovaný česnek a nechte zkaramelizovat.
  4. Do pánve přilijte opět trochu bílého vína. Velmi krátce povařte, přidejte již osmažené kalamáry, cherry rajčata a pokrájenou petržel. Na závěr dochuťte solí, pepřem a vše povařte 2-3 minuty, aby se chutě propojily.

PRIMA TIP: Konfitovaný česnek připravíte jednoduše. Celé oloupané stroužky česneku dejte do rendlíku, zalijte je olejem, aby byly ponořené a na mírném ohni nechte pomalu restovat, až stroužky lehce zezlátnou a změknou. Přendejte do sklenice a uchovávejte v lednici. SUper jako chuťovka na topinky, ale i do omáček, pomazánek nebo do těstovin.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Davide Lagomarsino


Přečtěte si také

Recepty