Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jahodový dort z tvarohového těsta s jogurtovým krémem
Jahody jsou snad všude, kam se podíváte. Proto se úplně nabízí zakomponovat je do nějakého lehkého svěžího dezertu. Rudé plody nejoblíbenějšího ovoce nejsou jenom dobré, ale dodávají také našemu tělu široké spektrum vitaminů, minerálů a antioxidantů. Náš jogurtový dort s jahodami je navíc plný tvarohu, jogurtu a žervé. Mléčné výrobky perfektně pozdvihnou výživovou hodnotu této pochoutky.
do 1,5 hodiny
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
Korpus:
- tučný tvaroh 500 g
- dětská krupička 200 g
- vejce 3 ks
- cukr krupice 100 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- kypřicí prášek 1 sáček
- máslo 150 g + na vymazání formy
- sůl 1 špetka
- mouka na vysypání formy
Krém:
- změklé máslo 100 g
- žervé 160 g
- bílý jogurt 100 ml
- cukr krupice 150 g
Dokončení:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na přípravu korpusu v míse smíchejte změklé máslo, cukry, žloutky z vajec a vyšlehejte do hladké lesklé pěny.
- Do vzniklé pěny přidejte tvaroh a špetku soli, krupičku a prášek do pečiva.
- Na závěr do směsi přidejte ušlehané bílky, lehce promíchejte a dejte péct ve vymazané a moukou vysypané dortové formě do trouby předehřáté na 170 stupňů na cca 50 minut.
- Upečený korpus pak rozkrojte podélně na dvě poloviny.
- Na krém vyšlehejte cukr, jogurt, máslo a žervé. První polovinou krému potřete vršek spodní části korpusu, na tu dejte vrchní část korpusu a tu potřete zbylou polovinou krému.
- Celý dort dozdobte čerstvými jahodami a rozmarýnem.
PRIMA TIP: Slyšeli jste o cereálních vejcích? Jsou o něco výživnější než ta běžná. Podle legislativy musí krmná směs nosnic obsahovat 3 různé zrniny, které tvoří min. 60 % jejího objemu. Nejčastější se jedná o kombinaci pšenice, kukuřice a ječmenu. Obsah kukuřice zvyšuje obsah xantofylů ve žloutku a pozitivně ovlivňuje jeho barvu. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.