akademiekvality.cz

Jahodový dort z tvarohového těsta s jogurtovým krémem

Moje hodnocení
10x

Jahody jsou snad všude, kam se podíváte. Proto se úplně nabízí zakomponovat je do nějakého lehkého svěžího dezertu. Rudé plody nejoblíbenějšího ovoce nejsou jenom dobré, ale dodávají také našemu tělu široké spektrum vitaminů, minerálů a antioxidantů. Náš jogurtový dort s jahodami je navíc plný tvarohu, jogurtu a žervé. Mléčné výrobky perfektně pozdvihnou výživovou hodnotu této pochoutky.

8 porcí
90 minut

Korpus

Krém

Dokončení

Postup přípravy

  1. Na přípravu korpusu v míse smíchejte změklé máslo, cukry, žloutky z vajec a vyšlehejte do hladké lesklé pěny.
  2. Do vzniklé pěny přidejte tvaroh a špetku soli, krupičku a prášek do pečiva.
  3. Na závěr do směsi přidejte ušlehané bílky, lehce promíchejte a dejte péct ve vymazané a moukou vysypané dortové formě do trouby předehřáté na 170 stupňů na cca 50 minut.
  4. Upečený korpus pak rozkrojte podélně na dvě poloviny.
  5. Na krém vyšlehejte cukr, jogurt, máslo a žervé. První polovinou krému potřete vršek spodní části korpusu, na tu dejte vrchní část korpusu a tu potřete zbylou polovinou krému.
  6. Celý dort dozdobte čerstvými jahodami a rozmarýnem.

PRIMA TIP: Slyšeli jste o cereálních vejcích? Jsou o něco výživnější než ta běžná. Podle legislativy musí krmná směs nosnic obsahovat 3 různé zrniny, které tvoří min. 60 % jejího objemu. Nejčastější se jedná o kombinaci pšenice, kukuřice a ječmenu. Obsah kukuřice zvyšuje obsah xantofylů ve žloutku a pozitivně ovlivňuje jeho barvu. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty