Korpus
- tučný tvaroh 500 g
- dětská krupička 200 g
- vejce 3 ks
- cukr krupice 100 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- máslo 150 g + na vymazání formy
- mouka (na vysypání formy)
- sůl 1 špetka
Krém
- máslo (změklé ) 100 g
- žervé 160 g
- bílý jogurt 100 ml
- cukr krupice 150 g
Postup přípravy
- Na přípravu korpusu v míse smíchejte změklé máslo, cukry, žloutky z vajec a vyšlehejte do hladké lesklé pěny.
- Do vzniklé pěny přidejte tvaroh a špetku soli, krupičku a prášek do pečiva.
- Na závěr do směsi přidejte ušlehané bílky, lehce promíchejte a dejte péct ve vymazané a moukou vysypané dortové formě do trouby předehřáté na 170 stupňů na cca 50 minut.
- Upečený korpus pak rozkrojte podélně na dvě poloviny.
- Na krém vyšlehejte cukr, jogurt, máslo a žervé. První polovinou krému potřete vršek spodní části korpusu, na tu dejte vrchní část korpusu a tu potřete zbylou polovinou krému.
- Celý dort dozdobte čerstvými jahodami a rozmarýnem.
PRIMA TIP: Slyšeli jste o cereálních vejcích? Jsou o něco výživnější než ta běžná. Podle legislativy musí krmná směs nosnic obsahovat 3 různé zrniny, které tvoří min. 60 % jejího objemu. Nejčastější se jedná o kombinaci pšenice, kukuřice a ječmenu. Obsah kukuřice zvyšuje obsah xantofylů ve žloutku a pozitivně ovlivňuje jeho barvu. Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Jahodový dort z tvarohového těsta s jogurtovým krémem 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Jahodový dort z tvarohového těsta s jogurtovým krémem 3 Zdroj: akademiekvality.cz