Suroviny
- nektarinky 2 ks
- jablečný mošt 1 litr
- cider (nebo perlivá voda) 500 ml
- meduňka (čerstvá ) 4 snítky
Postup přípravy
- Z nektarinek odstraňte pecky, tyčovým mixérem rozmixujte na pyré a dejte do mrazáku.
- Zmražené nektarinky dejte do sklenice, zalijte jablečným moštem, ciderem nebo perlivou vodou a důkladně promíchejte.
- Nakonec do limonády přidejte čerstvou meduňku a podávejte.
PRIMA TIP: Některé mošty jsou vyrobeny z koncentrátu (z ovocné šťávy) jeho naředěním. Nejsou tedy lisovány přímo z ovoce. Výsledná šťáva musí ovšem svými parametry odpovídat té původní, nekoncentrované. Jak tyto nápoje poznat? Podle etikety, kde to musí být zmíněno. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.