Akademiekvality.cz

Jablečná limonáda s nektarinkou a meduňkou

Moje hodnocení
2x

Právě teď je ideální chvíle, kdy přijde vhod domácí limonáda plná jablíček v jakékoliv podobě. Jedná se totiž o mix cideru a moštu. Třešničkou na drinku je domácí nektarinková zmrzlina. Pokud byste chtěli namíchat limonádu dětem, nahraďte cider trochou perlivé vody.

4 porce
120 minut

Suroviny

  • nektarinky 2 ks
  • jablečný mošt 1 litr
  • cider (nebo perlivá voda) 500 ml
  • čerstvá meduňka 4 snítky

Postup přípravy

  1. Z nektarinek odstraňte pecky, tyčovým mixérem rozmixujte na pyré a dejte do mrazáku.
  2. Zmražené nektarinky dejte do sklenice, zalijte jablečným moštem, ciderem nebo perlivou vodou a důkladně promíchejte.
  3. Nakonec do limonády přidejte čerstvou meduňku a podávejte.

PRIMA TIP: Některé mošty jsou vyrobeny z koncentrátu (z ovocné šťávy) jeho naředěním. Nejsou tedy lisovány přímo z ovoce. Výsledná šťáva musí ovšem svými parametry odpovídat té původní, nekoncentrované. Jak tyto nápoje poznat? Podle etikety, kde to musí být zmíněno. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty