Italský citronový koláč se skyrem
Zdroj: Bohušovická mlékárna
Italský citronový koláč se skyrem
Zdroj:
Bohušovická mlékárna
Svěží chuť citronu se hodí k letnímu rychlému koláči, který můžete podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo crème fraîche nebo se zbytkem skyru. A klidně přihoďte i trochu čerstvých borůvek nebo ostružin.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou.
-
Smíchejte v misce všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad včetně skyru a dobře promíchejte. Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty se sypké.
-
Dohladka zpracované těsto pak nalijte do formy a pečte na 30–35 minut.
Italský citronový koláč se skyrem 2
Zdroj: Bohušovická mlékárna
Italský citronový koláč se skyrem 2
Zdroj:
Bohušovická mlékárna