Bohušovická mlékárna

Italský citronový koláč se skyrem

Moje hodnocení
3x

Svěží chuť citronu se hodí k letnímu rychlému koláči, který můžete podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo crème fraîche nebo se zbytkem skyru. A klidně přihoďte i trochu čerstvých borůvek nebo ostružin.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou.
  2. Smíchejte v misce všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad včetně skyru a dobře promíchejte. Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty se sypké.
  3. Dohladka zpracované těsto pak nalijte do formy a pečte na 30–35 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bohušovická mlékárna


Přečtěte si také

Recepty