Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Irish stew s jehněčím masem

4 porce
do 2 hodin
Irish stew s jehněčím masem
Irish stew s jehněčím masem Autor: archiv Pražské řeznictví
Stew je název pro dlouho dušené maso, které se připravuje se zeleninou v jednom hrnci. Irská podoba tohoto pokrmu je z jehněčího (někdy i skopového) masa, s kořenovou zeleninou, bramborami a podlévá se černým pivem, které dodá pokrmu plnou chuť.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Jehněčí nakrájejte na kostky a ve větším hrnci ho opečte na oleji.
  2. Osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, tymián a poduste, dokud se šťáva neodpaří.
  3. Podlijte pivem, povařte zhruba 5 minut, podlijte hrnkem vývaru a duste zhruba 1,5 hodiny.
  4. Nakrájejte brambory a cibule na čtvrtky a mrkev na kolečka. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu zhruba 15 minut restujte.
  5. Zeleninu přidejte k masu, přilijte zbytek vývaru a duste 10 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, promíchejte a podávejte ozdobené majoránkou.
Reklama
Irish stew s jehněčím masem
Irish stew s jehněčím masem
archiv Pražské řeznictví
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama