Irish stew s jehněčím masem

Moje hodnocení
3x

Stew je název pro dlouho dušené maso, které se připravuje se zeleninou v jednom hrnci. Irská podoba tohoto pokrmu je z jehněčího (někdy i skopového) masa, s kořenovou zeleninou, bramborami a podlévá se černým pivem, které dodá pokrmu plnou chuť.

4 porce
60 minut
anglická

Suroviny

  • jehněčí plecko 800 g
  • menší brambory 500 g
  • velké mrkve 2 ks
  • střední cibule 2 ks
  • česnek 4 stroužky
  • černé pivo 300 ml
  • silný masový vývar 1,5 hrnku
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
  • sušený tymián 1 lžíce
  • máslo 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Jehněčí nakrájejte na kostky a ve větším hrnci ho opečte na oleji.
  2. Osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, tymián a poduste, dokud se šťáva neodpaří.
  3. Podlijte pivem, povařte zhruba 5 minut, podlijte hrnkem vývaru a duste zhruba 1,5 hodiny.
  4. Nakrájejte brambory a cibule na čtvrtky a mrkev na kolečka. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu zhruba 15 minut restujte.
  5. Zeleninu přidejte k masu, přilijte zbytek vývaru a duste 10 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, promíchejte a podávejte ozdobené majoránkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty