Irish stew s jehněčím masem
Zdroj: archiv Pražské řeznictví
Irish stew s jehněčím masem
Zdroj:
archiv Pražské řeznictví
Stew je název pro dlouho dušené maso, které se připravuje se zeleninou v jednom hrnci. Irská podoba tohoto pokrmu je z jehněčího (někdy i skopového) masa, s kořenovou zeleninou, bramborami a podlévá se černým pivem, které dodá pokrmu plnou chuť.
4 porce
60 minut
anglická
Postup přípravy
-
Jehněčí nakrájejte na kostky a ve větším hrnci ho opečte na oleji.
-
Osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, tymián a poduste, dokud se šťáva neodpaří.
-
Podlijte pivem, povařte zhruba 5 minut, podlijte hrnkem vývaru a duste zhruba 1,5 hodiny.
-
Nakrájejte brambory a cibule na čtvrtky a mrkev na kolečka. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu zhruba 15 minut restujte.
-
Zeleninu přidejte k masu, přilijte zbytek vývaru a duste 10 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, promíchejte a podávejte ozdobené majoránkou.
Irish stew s jehněčím masem 2
Zdroj: archiv Pražské řeznictví
Irish stew s jehněčím masem 2
Zdroj:
archiv Pražské řeznictví