Suroviny
- jehněčí plec 800 g
- brambory (menší ) 500 g
- mrkev (velké ) 2 ks
- cibule (střední ) 2 ks
- česnek 4 stroužky
- černé pivo 300 ml
- vývar (silný masový ) 1,5 hrnku
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- sušený tymián 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
- Jehněčí nakrájejte na kostky a ve větším hrnci ho opečte na oleji.
- Osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, tymián a poduste, dokud se šťáva neodpaří.
- Podlijte pivem, povařte zhruba 5 minut, podlijte hrnkem vývaru a duste zhruba 1,5 hodiny.
- Nakrájejte brambory a cibule na čtvrtky a mrkev na kolečka. Na pánvi rozpusťte máslo a zeleninu zhruba 15 minut restujte.
- Zeleninu přidejte k masu, přilijte zbytek vývaru a duste 10 minut. Vmíchejte nasekanou petrželku, promíchejte a podávejte ozdobené majoránkou.
Irish stew s jehněčím masem 2 Zdroj: archiv Pražské řeznictví