Indická polévka z červené čočky s rajčaty
Zdroj: Život s chutí kari
Indická polévka z červené čočky s rajčaty
Zdroj:
Život s chutí kari
Pokud jste dosud červenou čočku vynechávali, protože vás čočka nadýmá, drobné oranžové luštěniny bez obav pozvěte do kuchyně. Červená čočka se prodává už loupaná, takže se rychle uvaří a je dobře stravitelná. Změkne za 15 minut a téměř okamžitě se promění v kaši, proto se skvěle hodí jako příloha nebo polévka. Přidejte k ní zeleninu, kyselejší rajčata, řízný česnek a voňavou směs koření garam masala a vykouzlíte hustou výživnou večeři nebo oběd.
Postup přípravy
-
Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte.
-
V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a opékejte ji dozlatova. Vmíchejte koření garam masala, restujte 30 vteřin, přidejte rajčata a krátce poduste. Čočku propláchněte a přisypte k rajčatům. Přidejte mrkev, prolisovaný česnek, zázvor a mletý pepř. Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou a vařte doměkka asi 15 minut.
-
Podle chuti osolte, rozmixujte dohladka ponorným mixérem, povařte 2 minuty a dochuťte kořením garam masala.
Indická polévka z červené čočky s rajčaty
Zdroj: Život s chutí kari
Indická polévka z červené čočky s rajčaty
Zdroj:
Život s chutí kari