zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Indická polévka z červené čočky s rajčaty
Autor: Život s chutí kari Indická polévka z červené čočky s rajčaty

Indická polévka z červené čočky s rajčaty

Hodnoceno: 8x
Pokud jste dosud červenou čočku vynechávali, protože vás čočka nadýmá, drobné oranžové luštěniny bez obav pozvěte do kuchyně. Červená čočka se prodává už loupaná, takže se rychle uvaří a je dobře stravitelná. Změkne za 15 minut a téměř okamžitě se promění v kaši, proto se skvěle hodí jako příloha nebo polévka. Přidejte k ní zeleninu, kyselejší rajčata, řízný česnek a voňavou směs koření garam masala a vykouzlíte hustou výživnou večeři nebo oběd.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte. 
  2. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a opékejte ji dozlatova. Vmíchejte koření garam masala, restujte 30 vteřin, přidejte rajčata a krátce poduste. Čočku propláchněte a přisypte k rajčatům. Přidejte mrkev, prolisovaný česnek, zázvor a mletý pepř. Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou a vařte doměkka asi 15 minut. 
  3. Podle chuti osolte, rozmixujte dohladka ponorným mixérem, povařte 2 minuty a dochuťte kořením garam masala. 
Indická polévka z červené čočky s rajčaty
Autor: Život s chutí kari Indická polévka z červené čočky s rajčaty

reklama

Život s chutí kari, kari s chutí života
Valijah Klásová

Osobní román s pečlivě vybranými a ozkoušenými recepty na různé druhy kari a oblíbené indické a pákistánské pokrmy přečtete jedním dechem. Autorka s netypicky českým jménem se narodila v Písku, přestěhovala se do Prahy a po letech v korporátní sféře se rozhodla otevřít si obchod s indickým kořením. Setkání s pákistánským obchodníkem s kořením jí naprosto změnilo život. Společně s autorkou se naučíte připravovat od základu nejen kari, ale i další zeleninové pokrmy, drobné lahůdky i sladké dobroty. 

Vydává nakladatelství Esence.