Hranolky s trhaným vepřovým masem a čedarem

Moje hodnocení
4x

Chybí vám street food a rádi byste si něco podobného připravili i doma? Není problém, třeba takové hranolky s trhaným vepřovým masem a sýrem jsou ideálním adeptem na stylovou večeři či oběd. Časově jde sice o náročnější záležitost, ale ten výsledek!

1 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli.
  2. Jakmile zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně restujte.
  3. Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí a dochuťte solí a pepřem. Pak omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
  4. Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete omáčku (trochu si nechte k podávání). Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 °C zakryté alobalem.
  5. Po této době maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 °C. Upečené maso pomocí dvou vidliček roztrhejte na vlákna.
  6. Hranolky připravte dle návodu na obalu v troubě.
  7. Hotové křupavé hranolky servírujte s trhaným vepřovým masem posypané strouhaným čedarem (ten můžete opéct pomocí flambovací pistole) a zbylou BBQ omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty