Hranolky s trhaným vepřovým masem a čedarem
Zdroj: se souhlasem McCain a Coolinářky
Hranolky s trhaným vepřovým masem a čedarem
Zdroj:
se souhlasem McCain a Coolinářky
Chybí vám street food a rádi byste si něco podobného připravili i doma? Není problém, třeba takové hranolky s trhaným vepřovým masem a sýrem jsou ideálním adeptem na stylovou večeři či oběd. Časově jde sice o náročnější záležitost, ale ten výsledek!
Postup přípravy
-
Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli.
-
Jakmile zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně restujte.
-
Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí a dochuťte solí a pepřem. Pak omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
-
Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete omáčku (trochu si nechte k podávání). Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 °C zakryté alobalem.
-
Po této době maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 °C. Upečené maso pomocí dvou vidliček roztrhejte na vlákna.
-
Hranolky připravte dle návodu na obalu v troubě.
-
Hotové křupavé hranolky servírujte s trhaným vepřovým masem posypané strouhaným čedarem (ten můžete opéct pomocí flambovací pistole) a zbylou BBQ omáčkou.
Hranolky s trhaným vepřovým masem a čedarem 2
Zdroj: se souhlasem McCain a Coolinářky
Hranolky s trhaným vepřovým masem a čedarem 2
Zdroj:
se souhlasem McCain a Coolinářky