Suroviny
- hranolky (např. McCain Crispers) 1 balení
- vepřová krkovice 500 g
- cibule (malá ) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor (čerstvý ) 1 lžíce
- rajský protlak 2 lžíce
- sladká paprika 1 lžička
- římský kmín 1 lžička
- hnědý cukr 1 a 1/2 lžíce
- voda 200 ml
- olej
- čedar (strouhaný )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli.
- Jakmile zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Nyní do hrnce přidejte sladkou papriku, římský kmín, rajský protlak a krátce vše společně restujte.
- Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí a dochuťte solí a pepřem. Pak omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
- Vepřovou krkovici po povrchu nakrojte do mřížky, osolte ji a do zářezů vetřete omáčku (trochu si nechte k podávání). Maso dejte péct na 3 hodiny při 120 °C zakryté alobalem.
- Po této době maso odkryjte a dopékejte ještě cca 2 hodiny při 130 °C. Upečené maso pomocí dvou vidliček roztrhejte na vlákna.
- Hranolky připravte dle návodu na obalu v troubě.
- Hotové křupavé hranolky servírujte s trhaným vepřovým masem posypané strouhaným čedarem (ten můžete opéct pomocí flambovací pistole) a zbylou BBQ omáčkou.
Hranolky s trhaným vepřovým masem a čedarem 2 Zdroj: se souhlasem McCain a Coolinářky