Suroviny
- tygří krevety 20 ks
- zázvor (čerstvý )
- česnek 1 stroužek
- chilli špetka
- olivový olej
- citronová šťáva 1 lžička
- sůl
- pepř
Hranolky a dip
- hranolky (např. McCain Crispers) 1 balení
- zakysaná smetana (krémová )
- kopr (čerstvý )
- ledový salát
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve si připravte marinádu na krevety z olivového oleje, čerstvého zázvoru, česneku a chilli vloček.
- Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
- Do směsi vložte oloupané a střívek zbavené tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut.
- Hranolky připravte dle návodu v troubě.
- Namarinované krevety napíchejte na špejli či grilovací jehlu a grilujte z obou stran, až zrůžoví.
- Nakonec si připravte dip ze zakysané smetany, nasekaného čerstvého kopru, soli a pepře. Krevety servírujte s hranolky, koprovým dipem a čerstvým ledovým salátem.
Hranolky s krevetami a koprovým dipem 2 Zdroj: se souhlasem McCain a Coolinářky