Hranolky s krevetami a koprovým dipem

Moje hodnocení
3x

Hledáte chuťovku k vínu nebo něco chutného k televizi? Nemusíte se pouštět jen do chipsů či oříšků, připravte si k zobání krevety na špízu a k nim křupavé hranolky s koprovým dipem. Jakmile se poprvé pustíte do jídla, nebudete chtít přestat.

1 porce
90 minut

Suroviny

Hranolky a dip

  • hranolky (např. McCain Crispers) 1 balení
  • krémová zakysaná smetana
  • kopr (čerstvý kopr)
  • sůl, pepř
  • ledový salát

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte marinádu na krevety z olivového oleje, čerstvého zázvoru, česneku a chilli vloček.
  2. Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
  3. Do směsi vložte oloupané a střívek zbavené tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut.
  4. Hranolky připravte dle návodu v troubě.
  5. Namarinované krevety napíchejte na špejli či grilovací jehlu a grilujte z obou stran, až zrůžoví.
  6. Nakonec si připravte dip ze zakysané smetany, nasekaného čerstvého kopru, soli a pepře. Krevety servírujte s hranolky, koprovým dipem a čerstvým ledovým salátem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty