Hranolky s krevetami a koprovým dipem
Zdroj: se souhlasem McCain a Coolinářky
Hranolky s krevetami a koprovým dipem
Zdroj:
se souhlasem McCain a Coolinářky
Hledáte chuťovku k vínu nebo něco chutného k televizi? Nemusíte se pouštět jen do chipsů či oříšků, připravte si k zobání krevety na špízu a k nim křupavé hranolky s koprovým dipem. Jakmile se poprvé pustíte do jídla, nebudete chtít přestat.
Postup přípravy
-
Nejprve si připravte marinádu na krevety z olivového oleje, čerstvého zázvoru, česneku a chilli vloček.
-
Marinádu osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
-
Do směsi vložte oloupané a střívek zbavené tygří krevety a nechte marinovat asi 60 minut.
-
Hranolky připravte dle návodu v troubě.
-
Namarinované krevety napíchejte na špejli či grilovací jehlu a grilujte z obou stran, až zrůžoví.
-
Nakonec si připravte dip ze zakysané smetany, nasekaného čerstvého kopru, soli a pepře. Krevety servírujte s hranolky, koprovým dipem a čerstvým ledovým salátem.
Hranolky s krevetami a koprovým dipem 2
Zdroj: se souhlasem McCain a Coolinářky
Hranolky s krevetami a koprovým dipem 2
Zdroj:
se souhlasem McCain a Coolinářky