Hlívový guláš s fazolemi
Zdroj: Klára Michalová
Hlívový guláš s fazolemi
Zdroj:
Klára Michalová
Jestli máte rádi buřtguláš, bude vás bavit i tento recept na hustý guláš z hlívy ústřičné s fazolemi. Bezmasé jídlo, které je o něco zdravější než jeho předobraz s uzeninou, ale chuťově je zcela srovnatelný a uděláte jím radost i pravověrným masožravcům.
Postup přípravy
-
Na přepuštěném másle nebo oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo dozlatova. Přidejte mrkve na půlkolečka, nasekaný česnek a hlívu natrhanou na proužky. Restujte 5 minut a poté zasypte uzenou paprikou, mletým kmínem a moukou.
-
Promíchejte a zalijte studeným či vlažným vývarem nebo vodou a dobře prošlehejte metličkou dohladka. Přihoďte na kostky nakrájené brambory, osolte, opepřete a přidejte bokové listy, majoránku a saturejku.
-
Vařte na mírném ohni pod pokličkou 10 minut, poté přidejte plechovku fazolí v tomatě a vařte ještě 10 minut, až budou brambory a mrkev měkké.
-
Nakonec přidejte nasekanou hladkolistou petržel a podávejte.
Hlívový guláš s fazolemi 2
Zdroj: Klára Michalová
Hlívový guláš s fazolemi 2
Zdroj:
Klára Michalová