Hlívový guláš s fazolemi

Moje hodnocení
20x

Jestli máte rádi buřtguláš, bude vás bavit i tento recept na hustý guláš z hlívy ústřičné s fazolemi. Bezmasé jídlo, které je o něco zdravější než jeho předobraz s uzeninou, ale chuťově je zcela srovnatelný a uděláte jím radost i pravověrným masožravcům.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na přepuštěném másle nebo oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo dozlatova. Přidejte mrkve na půlkolečka, nasekaný česnek a hlívu natrhanou na proužky. Restujte 5 minut a poté zasypte uzenou paprikou, mletým kmínem a moukou.
  2. Promíchejte a zalijte studeným či vlažným vývarem nebo vodou a dobře prošlehejte metličkou dohladka. Přihoďte na kostky nakrájené brambory, osolte, opepřete a přidejte bokové listy, majoránku a saturejku.
  3. Vařte na mírném ohni pod pokličkou 10 minut, poté přidejte plechovku fazolí v tomatě a vařte ještě 10 minut, až budou brambory a mrkev měkké.
  4. Nakonec přidejte nasekanou hladkolistou petržel a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty