Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hlívový guláš s fazolemi
Jestli máte rádi buřtguláš, bude vás bavit i tento recept na hustý guláš z hlívy ústřičné s fazolemi. Bezmasé jídlo, které je o něco zdravější než jeho předobraz s uzeninou, ale chuťově je zcela srovnatelný a uděláte jím radost i pravověrným masožravcům.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- přepuštěné máslo nebo olej 2 lžíce
- velká cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- česnek 3 stroužky
- hlíva ústřičná 300 g
- uzená paprika 1 lžíce
- mletý kmín 1 lžička
- hladká špaldová mouka 2 vrchovaté lžíce
- vývar nebo voda 1 litr
- brambory 4 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
- bobkový list 4 ks
- majoránka 1 lžíce
- saturejka 1 lžička
- fazole v tomatě 1 plechovka (400 g)
- hladkolistá petržel 1 hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na přepuštěném másle nebo oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo dozlatova. Přidejte mrkve na půlkolečka, nasekaný česnek a hlívu natrhanou na proužky. Restujte 5 minut a poté zasypte uzenou paprikou, mletým kmínem a moukou.
- Promíchejte a zalijte studeným či vlažným vývarem nebo vodou a dobře prošlehejte metličkou dohladka. Přihoďte na kostky nakrájené brambory, osolte, opepřete a přidejte bokové listy, majoránku a saturejku.
- Vařte na mírném ohni pod pokličkou 10 minut, poté přidejte plechovku fazolí v tomatě a vařte ještě 10 minut, až budou brambory a mrkev měkké.
- Nakonec přidejte nasekanou hladkolistou petržel a podávejte.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))