Regionální potravina

Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem

Moje hodnocení
3x

Proč grilovat jenom masa, sýry nebo ryby? Zkuste připravit na grilu třeba římský salát Little Gem, který díky tomu získá příjemně kouřovou chuť. Doplňte ho opraženými lískovými ořechy a dobrým uzeným špekem – a rázem máte chutnou letní večeři.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • mladý římský salát Little Gem 8 ks
  • lískové ořechy 100 g
  • kvalitní uzený špek z boku 50 g
  • olej z lískových ořechů
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • bílý vinný ocet (vinný ocet)

Postup přípravy

  1. Saláty rozpulte, potřete olejem a grilujte z každé strany 1–2 minuty.
  2. Poté v sítku lehce upražte nahrubo nasekané ořechy, které přidejte na salát.
  3. Salát pokapejte dresinkem smíchaným z vinného octa, oleje, soli a pepře.
  4. Na ozdobu poklaďte na salát tenké plátky špeku.

PRIMA TIP: Proč si ze všech možných uzenin vybrat právě uzený špek od Vlacha? Protože rodinná firma založená na tradičních postupech Bedřich Vlach – Výroba uzenin Bučovice získala vloni za uzený špek z boků prestižní ocenění Regionální potravina v Jihomoravském kraji. Už samotný počátek výroby této masné delikatesy probíhá ručním výběrem těch nejkvalitnějších kusů boků z vepřů. A až si vložíte do úst výsledek této poctivé práce, budete se rozplývat blahem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty