Suroviny
- římský salát (mladý,Little Gem) 8 ks
- lískové ořechy 100 g
- špek (kvalitní uzený špek z boku) 50 g
- ořechový olej (z lískových ořechů)
- bílý vinný ocet
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Saláty rozpulte, potřete olejem a grilujte z každé strany 1–2 minuty.
- Poté v sítku lehce upražte nahrubo nasekané ořechy, které přidejte na salát.
- Salát pokapejte dresinkem smíchaným z vinného octa, oleje, soli a pepře.
- Na ozdobu poklaďte na salát tenké plátky špeku.
PRIMA TIP: Proč si ze všech možných uzenin vybrat právě uzený špek od Vlacha? Protože rodinná firma založená na tradičních postupech Bedřich Vlach – Výroba uzenin Bučovice získala vloni za uzený špek z boků prestižní ocenění Regionální potravina v Jihomoravském kraji. Už samotný počátek výroby této masné delikatesy probíhá ručním výběrem těch nejkvalitnějších kusů boků z vepřů. A až si vložíte do úst výsledek této poctivé práce, budete se rozplývat blahem.
Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem 2 Zdroj: Regionální potravina
Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem 3 Zdroj: Regionální potravina