zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem
Autor: Regionální potravina Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem

Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem

Hodnoceno: 3x
Proč grilovat jenom masa, sýry nebo ryby? Zkuste připravit na grilu třeba římský salát Little Gem, který díky tomu získá příjemně kouřovou chuť. Doplňte ho opraženými lískovými ořechy a dobrým uzeným špekem – a rázem máte chutnou letní večeři.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Saláty rozpulte, potřete olejem a grilujte z každé strany 1–2 minuty.
  2. Poté v sítku lehce upražte nahrubo nasekané ořechy, které přidejte na salát.
  3. Salát pokapejte dresinkem smíchaným z vinného octa, oleje, soli a pepře.
  4. Na ozdobu poklaďte na salát tenké plátky špeku. 

PRIMA TIP: Proč si ze všech možných uzenin vybrat právě uzený špek od Vlacha? Protože rodinná firma založená na tradičních postupech Bedřich Vlach – Výroba uzenin Bučovice získala vloni za uzený špek z boků prestižní ocenění Regionální potravina v Jihomoravském kraji. Už samotný počátek výroby této masné delikatesy probíhá ručním výběrem těch nejkvalitnějších kusů boků z vepřů. A až si vložíte do úst výsledek této poctivé práce, budete se rozplývat blahem. 

Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem
Autor: Regionální potravina Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem
Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem
Autor: Regionální potravina Grilovaný mladý římský salát s lískovými ořechy a uzeným špekem

reklama

Související témata: salát , špek , grilování , Malá jídla