Suroviny
- směs listových salátů (lollo rosso, lollo biondo, frisée, radicchio)
- kozí sýr (s plísní na povrchu) 400 g
- med 55 g
- malinový ocet 55 ml
- balzamikový ocet 30 ml
- citronová šťáva 15 ml
- extra virgin olivový olej 110 ml
- žampiony 100 g
- červená cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- pancetta (plátky) 100 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Saláty řádně umyjte a nechte okapat. Natrhejte do mísy. Žampiony nakrájejte na plátky, cibuli na jemné měsíčky a česnek na plátky.
- Smíchejte med, malinový ocet, balzamiko, citronovou šťávu, do této směsi zašlehejte pomalu olej, dokud nevznikne jemná emulze.
- Orestujte na zbytku oleje pancettu, žampiony, cibuli a česnek, osolte a opepřete. Na stejné pánvi ugrilujte na špalíčky nakrájený kozí sýr.
- Dresink lehce promíchejte se salátovými listy a dejte na talíře. Posypejte restovanou směsí žampionů, cibule, česneku a pancetty. Ozdobte dozlatova ogrilovaným sýrem.
- Můžete servírovat s pečenou tortillou či pita chlebem.
La Bodeguita del Medio v rytmu Kuby
Kubánská restaurace a bar La Bodeguita del Medio v centru Prahy nabízí vůně a chutě kubánských jídel, šťavnatých steaků a čerstvých ryb, karibských míchaných nápojů, aroma kubánských doutníků, rytmy živě hraných melodií spolu s nefalšovanou atmosférou jedné z nejslavnějších havanských hospůdek, jejíž věhlas už dávno překročil hranice Kuby.
Kaprova 5, Praha 1, www.labodeguitadelmedio.cz
Grilovaný kozí sýr s pancettou, listovým salátem a medovo-malinovým dresinkem 2 Zdroj: La Bodeguita del Medio
Grilovaný kozí sýr s pancettou, listovým salátem a medovo-malinovým dresinkem 2 Zdroj: La Bodeguita del Medio