Michael Simon

Grilovaný kozí sýr s pancettou, listovým salátem a medovo-malinovým dresinkem

Moje hodnocení
2x

Šéfkuchař Micheal Simon z pražské restaurace La Bodeguita del Medio se s námi podělil o recept na svěží letní salát s výtečnou záivkou. Díky kozímu sýru je salát dostatečně sytý, takže může být skvělou variantou na oběd během horkých letních dní.

4 porce
30 minut
karibská

Suroviny

  • směs listových salátů (lollo rosso, lollo biondo, frisée, radicchio)
  • kozí sýr s plísní na povrchu 400 g
  • med 55 g
  • malinový ocet 55 ml
  • balzamikový ocet 30 ml
  • citronová šťáva 15 ml
  • extra panenský olivový olej 110 ml
  • žampiony 100 g
  • červená cibule 1 ks
  • batáty (česnek) 1 stroužek
  • pancetta, plátky 100 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Saláty řádně umyjte a nechte okapat. Natrhejte do mísy. Žampiony nakrájejte na plátky, cibuli na jemné měsíčky a česnek na plátky.
  2. Smíchejte med, malinový ocet, balzamiko, citronovou šťávu, do této směsi zašlehejte pomalu olej, dokud nevznikne jemná emulze.
  3. Orestujte na zbytku oleje pancettu, žampiony, cibuli a česnek, osolte a opepřete. Na stejné pánvi ugrilujte na špalíčky nakrájený kozí sýr.
  4. Dresink lehce promíchejte se salátovými listy a dejte na talíře. Posypejte restovanou směsí žampionů, cibule, česneku a pancetty. Ozdobte dozlatova ogrilovaným sýrem.
  5. Můžete servírovat s pečenou tortillou či pita chlebem.

La Bodeguita del Medio v rytmu Kuby

Kubánská restaurace a bar La Bodeguita del Medio v centru Prahy nabízí vůně a chutě kubánských jídel, šťavnatých steaků a čerstvých ryb, karibských míchaných nápojů, aroma kubánských doutníků, rytmy živě hraných melodií spolu s nefalšovanou atmosférou jedné z nejslavnějších havanských hospůdek, jejíž věhlas už dávno překročil hranice Kuby.

Kaprova 5, Praha 1, www.labodeguitadelmedio.cz

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michael Simon


Přečtěte si také

Recepty