Grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě se salátem a parmazánovým dipem
Zdroj: Jíme zdravě - grilovací speciál
Grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě se salátem a parmazánovým dipem
Zdroj:
Jíme zdravě - grilovací speciál
Tohle ryze letní jídlo je volnou variací na slavný salát Caesar. Do originálu sice kuřecí maso nepatří, ale přesto je tak často podáváno. V odlehčené verzi chybí také ančovičky, ale o chuť se postará výrazná marináda a také výborný dip s parmazánem.
4 porce
60 minut
americká
Postup přípravy
-
Nejprve připravte uzavíratelnou nádobu, vyšší mixovací nádobu a tyčový mixér.
-
Do mixovací nádoby vložte petrželovou nať, bazalku, česnek, mátu, 1 lžíci oleje, vodu, citronovou kůru a šťávu a pepř a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
-
Kuřecí prsa omyjte, osušte a vložte do uzavíratelné nádoby. Poté je zalijte připravenou marinádou, nádobu uzavřete, dejte do chladu a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.
-
Mezitím připravte dip. V misce smíchejte bílý jogurt, najemno nastrouhaný parmazán, nadrobno nakrájené bylinky, sůl a pepř. Dochuťte citronovou šťávou.
-
Zároveň připravte krutony z kváskového chleba: Na středním plameni zahřejte pánev s 1 lžící olivového oleje, poté plamen snižte na mírný stupeň, do pánve přisypte kváskový chléb a za občasného promíchání opékejte 6–7 minut. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a krutony nechte na horké pánvi dojít dokřupava.
-
Jakmile budou prsa namarinovaná, důkladně rozpalte gril. Poté prsa osolte a zprudka grilujte 6–7 minut z každé strany. Po uplynutí uvedeného času maso přesuňte na okrajovou část roštu, kde je teplota méně intenzivní, gril přiklopte a kuřecí prsa dopékejte 4–5 minut.
-
Mezitím nachystejte větší mísu. Do té nahrubo nakrájejte salát, přidejte cherry rajčátka, krutony z kváskového chleba a parmazánový dip a důkladně promíchejte.
-
Jakmile bude maso hotové, nakrájejte ho na tenké plátky a podávejte se salátem.
Grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě se salátem a parmazánovým dipem 2
Zdroj: Jíme zdravě - grilovací speciál
Grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě se salátem a parmazánovým dipem 2
Zdroj:
Jíme zdravě - grilovací speciál