kolektiv Jíme zdravě

Grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě se salátem a parmazánovým dipem

Moje hodnocení
6x

Tohle ryze letní jídlo je volnou variací na slavný salát Caesar. Do originálu sice kuřecí maso nepatří, ale přesto je tak často podáváno. V odlehčené verzi chybí také ančovičky, ale o chuť se postará výrazná marináda a také výborný dip s parmazánem.

4 porce
60 minut
americká

Suroviny

Dip

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte uzavíratelnou nádobu, vyšší mixovací nádobu a tyčový mixér.
  2. Do mixovací nádoby vložte petrželovou nať, bazalku, česnek, mátu, 1 lžíci oleje, vodu, citronovou kůru a šťávu a pepř a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  3. Kuřecí prsa omyjte, osušte a vložte do uzavíratelné nádoby. Poté je zalijte připravenou marinádou, nádobu uzavřete, dejte do chladu a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.
  4. Mezitím připravte dip. V misce smíchejte bílý jogurt, najemno nastrouhaný parmazán, nadrobno nakrájené bylinky, sůl a pepř. Dochuťte citronovou šťávou.
  5. Zároveň připravte krutony z kváskového chleba: Na středním plameni zahřejte pánev s 1 lžící olivového oleje, poté plamen snižte na mírný stupeň, do pánve přisypte kváskový chléb a za občasného promíchání opékejte 6–7 minut. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a krutony nechte na horké pánvi dojít dokřupava.
  6. Jakmile budou prsa namarinovaná, důkladně rozpalte gril. Poté prsa osolte a zprudka grilujte 6–7 minut z každé strany. Po uplynutí uvedeného času maso přesuňte na okrajovou část roštu, kde je teplota méně intenzivní, gril přiklopte a kuřecí prsa dopékejte 4–5 minut.
  7. Mezitím nachystejte větší mísu. Do té nahrubo nakrájejte salát, přidejte cherry rajčátka, krutony z kváskového chleba a parmazánový dip a důkladně promíchejte.
  8. Jakmile bude maso hotové, nakrájejte ho na tenké plátky a podávejte se salátem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

kolektiv Jíme zdravě

Jíme zdravě o Vánocích kolektiv Jíme zdravě

Kuchařka Jíme zdravě o Vánocích přináší nadílku 65 skvělých receptů, které jsou jemně odlehčené, tak aby i to sváteční hodování bylo zdravé. Tajemství spočívá v obměně několika surovin, zdravějším způsobu přípravy, a hlavně v celkovém množství. Kuchařka je rozdělena do 4 sekcí, tradičně nechybí cukroví, sváteční tabule, ale autoři mysleli také na pohoštění pro návštěvy a jak zpracovat případné zbytky, nebo jak vařit z toho, co dům dal.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty