zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou
Autor: Vlado Kníž Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou

Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou

Hodnoceno: 0x
Před chobotnicí netřeba mít zbytečný respekt. Šéf vám ukáže, jak z ní připravit skvělé pohoštění.
nad 2 hodiny
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20–30 minut.
  2. Mezitím si připravte omáčku: toustový chleba rozmixujte, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte vodou a spojte.
  3. Chobotnici očistěte, naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Na grilovací pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm maso ze všech stran. Přidejte česnek nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, pokrájejte, nandejte na talíř a posypte ještě chilli.
  4. Pánev zalijte trochou vody, vzniklou omáčkou polijte chobotnici a podávejte spolu s tahini omáčkou, kterou jste zakápli olivovým olejem.

Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou Foto: Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou, foto: Vlado Kníž

Netroufáte si vařit bez videa? Žádný problém! Máme pro vás videorecept:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou

reklama