Suroviny
- krevety 400 g
- koření (piri piri) 1 lžička
- olivový olej 100 ml
- česnek 4 stroužky
- salám chorizo 150 g
- chilli 1 lžička
- citron 2 ks
- hladkolistá petržel 2 lžíce
- chléb
Máte rádi krevety? Podívejte se i na další skvělé recepty:
Postup přípravy
- Garnáty očistěte, rozložte do pekáče, posypte piri piri kořením a přelijte olivovým olejem. Dva stroužky česneku oloupejte, nakrájejte na plátky a vmíchejte ke garnátům. Nechte 5 minut odležet.
- Pánev rozehřejte na středním stupni. Chorizo nakrájejte na 1cm plátky, vsypte do pánve a opékejte 3–4 minuty, až pustí tuk a bude křupavé. Vyjměte a většinu tuku slijte.
- Do pánve vlijte 1 lžíci olivového oleje z garnátů a mírně snižte teplotu. Zbylý česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno, vsypte ho do pánve a nechte ho zezlátnout. Zvyšte teplotu a vsypte garnáty a chilli vločky. Míchejte a restujte 1 minutu. Z jednoho citronu okrájejte žlutou kůru a nakrájejte ji nadrobno, šťávou zakápněte garnáty, přidejte chorizo a opékejte další 1–2 minuty, až garnáty zrůžoví. Posypte citronovou kůrou a petrželkou a podávejte s křupavým chlebem a zbylým rozpůleným citronem.