Galicijská polévka Caldo gallego
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Galicijská polévka Caldo gallego
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Severní španělský region se tak často do turistických hledáčků nedostává a škoda je to hned z více důvodů, včetně těch kulinárních. Tady je malá náprava, kombinací surovin může tato polévka připomínat česnečku, fazolačku i zelňačku, ale je nepochybně zcela svá. Španělská.
6 porcí
60 minut
španělská
Postup přípravy
-
Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Vmíchejte cibuli a smažte ji asi 5 až 10 minut, až zesklovatí. Přidejte česnek a smažte asi 2 minuty, až začne vonět.
-
Vmíchejte chorizo nakrájené na plátky a šunku a smažte 3 až 4 minuty, až lehce zhnědnou. Vmíchejte tuřín a brambory, vlijte vývar, uveďte do varu, snižte na středně nízký stupeň a polévku vařte asi 20 minut.
-
Stupeň trochu zvyšte na střední, vmíchejte fazole a nakrájenou kapustu, povařte asi 3 minuty, aby zvláčněla.
Galicijská polévka Caldo gallego 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Galicijská polévka Caldo gallego 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD