Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- bílá cibule (nakrájená nadrobno) 1 ks
- česnek (rozdrcený) 8 stroužků
- klobása chorizo 2 nožičky
- šunka (nebo libové uzené, nakrájené na proužky) 2 silné plátky
- brambory (nakrájené na kostičky) 3 ks
- tuřín (oloupané a nakrájené na kostičky) 2 ks
- vývar (drůbeží nebo zeleninový ) 2 litry
- bílé fazole 1 plechovka (400 g)
- kapusta (nejlépe Cavolo Nero, nakrájená) 1 plná hrst
Postup přípravy
- Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Vmíchejte cibuli a smažte ji asi 5 až 10 minut, až zesklovatí. Přidejte česnek a smažte asi 2 minuty, až začne vonět.
- Vmíchejte chorizo nakrájené na plátky a šunku a smažte 3 až 4 minuty, až lehce zhnědnou. Vmíchejte tuřín a brambory, vlijte vývar, uveďte do varu, snižte na středně nízký stupeň a polévku vařte asi 20 minut.
- Stupeň trochu zvyšte na střední, vmíchejte fazole a nakrájenou kapustu, povařte asi 3 minuty, aby zvláčněla.
Galicijská polévka Caldo gallego 2 Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD