návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Galicijská polévka Caldo gallego

Hodnoceno: 3x
6-8 porcí
do 1 hodiny
Galicijská polévka Caldo gallego
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Galicijská polévka Caldo gallego
Severní španělský region se tak často do turistických hledáčků nedostává a škoda je to hned z více důvodů, včetně těch kulinárních. Tady je malá náprava, kombinací surovin může tato polévka připomínat česnečku, fazolačku i zelňačku, ale je nepochybně zcela svá. Španělská.

Postup

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Vmíchejte cibuli a smažte ji asi 5 až 10 minut, až zesklovatí. Přidejte česnek a smažte asi 2 minuty, až začne vonět.
  2. Vmíchejte chorizo nakrájené na plátky a šunku a smažte 3 až 4 minuty, až lehce zhnědnou. Vmíchejte tuřín a brambory, vlijte vývar, uveďte do varu, snižte na středně nízký stupeň a polévku vařte asi 20 minut.
  3. Stupeň trochu zvyšte na střední, vmíchejte fazole a nakrájenou kapustu, povařte asi 3 minuty, aby zvláčněla.
Galicijská polévka Caldo gallego
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Galicijská polévka Caldo gallego