Najděte si recept
Na co máte chuť?

Galicijská polévka Caldo gallego
Severní španělský region se tak často do turistických hledáčků nedostává a škoda je to hned z více důvodů, včetně těch kulinárních. Tady je malá náprava, kombinací surovin může tato polévka připomínat česnečku, fazolačku i zelňačku, ale je nepochybně zcela svá. Španělská.
do 1 hodiny
6-8 porcí
Suroviny (6-8 porcí)
- olivový olej 2 lžíce
- bílá cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
- česnek, rozdrcený 8 stroužků
- klobása chorizo 2 nožičky
- šunka nebo libové uzené, nakrájené na proužky 2 silné plátky
- brambory, nakrájené na kostičky 3 ks
- tuříny, oloupané a nakrájené na kostičky 2 ks
- drůbeží nebo zeleninový vývar 2 litry
- bílé fazole 1 plechovka (400 g)
- kapusta (nejlépe Cavolo Nero), nakrájená 1 plná hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Vmíchejte cibuli a smažte ji asi 5 až 10 minut, až zesklovatí. Přidejte česnek a smažte asi 2 minuty, až začne vonět.
- Vmíchejte chorizo nakrájené na plátky a šunku a smažte 3 až 4 minuty, až lehce zhnědnou. Vmíchejte tuřín a brambory, vlijte vývar, uveďte do varu, snižte na středně nízký stupeň a polévku vařte asi 20 minut.
- Stupeň trochu zvyšte na střední, vmíchejte fazole a nakrájenou kapustu, povařte asi 3 minuty, aby zvláčněla.