Galicijská polévka Caldo gallego

Moje hodnocení
5x

Severní španělský region se tak často do turistických hledáčků nedostává a škoda je to hned z více důvodů, včetně těch kulinárních. Tady je malá náprava, kombinací surovin může tato polévka připomínat česnečku, fazolačku i zelňačku, ale je nepochybně zcela svá. Španělská.

6 porcí
60 minut
španělská

Suroviny

  • olivový olej 2 lžíce
  • bílá cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
  • česnek, rozdrcený 8 stroužků
  • klobása chorizo 2 nožičky
  • šunka nebo libové uzené, nakrájené na proužky 2 silné plátky
  • brambory, nakrájené na kostičky 3 ks
  • tuříny, oloupané a nakrájené na kostičky 2 ks
  • drůbeží nebo zeleninový vývar 2 litry
  • bílé fazole 1 plechovka (400 g)
  • kapusta (nejlépe Cavolo Nero), nakrájená 1 plná hrst

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním stupni. Vmíchejte cibuli a smažte ji asi 5 až 10 minut, až zesklovatí. Přidejte česnek a smažte asi 2 minuty, až začne vonět.
  2. Vmíchejte chorizo nakrájené na plátky a šunku a smažte 3 až 4 minuty, až lehce zhnědnou. Vmíchejte tuřín a brambory, vlijte vývar, uveďte do varu, snižte na středně nízký stupeň a polévku vařte asi 20 minut.
  3. Stupeň trochu zvyšte na střední, vmíchejte fazole a nakrájenou kapustu, povařte asi 3 minuty, aby zvláčněla.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty