reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Feta s rajčaty a oreganem
Autor: Středomořská kuchařka Feta s rajčaty a oreganem

Feta s rajčaty a oreganem

Hodnoceno: 3x
Lehká variace řeckého salátu stojí a padá na kvalitním feta sýru a vyzrálých rajčatech. Krásně vypadá, když vyberete různé odrůdy rajčat – žluté, zelené, fialové… Rajčata zvládnete vypěstovat i v truhlíku na balkoně, a můžete si tak svěží salát vychutnávat celé léto.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Rajče nakrájejte na větší kousky a dejte do mísy s nahrubo natrhaným oreganem, olejem a octem. Opatrně promíchejte, podle chuti osolte a opepřete a nechte 10 minut stát.
  2. Fetu nakrájejte na kostky nebo na větší plátky, navršte na ni rajčatový salát a podávejte. 

PRIMA TIP: S dobrým čerstvým pečivem můžete podávat i jako lehký oběd nebo večeři.

Feta s rajčaty a oreganem
Autor: Středomořská kuchařka Feta s rajčaty a oreganem

reklama

Středomořská kuchařka
Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou. 

Vydalo nakladatelství Esence

Související témata: rajčata , feta , Malá jídla , Středomořská kuchyně