Susie Theodorou

Feta s rajčaty a oreganem

Moje hodnocení
3x

Lehká variace řeckého salátu stojí a padá na kvalitním feta sýru a vyzrálých rajčatech. Krásně vypadá, když vyberete různé odrůdy rajčat – žluté, zelené, fialové… Rajčata zvládnete vypěstovat i v truhlíku na balkoně, a můžete si tak svěží salát vychutnávat celé léto.

2 porce
30 minut
středomořská

Suroviny

  • velké zralé rajče 1 ks
  • lístky oregana 2 lžíce
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 4 lžíce
  • červený vinný ocet 2 lžíce
  • feta 150 g
  • mořská sůl a čerstvě nadrcený černý pepř

Postup přípravy

  1. Rajče nakrájejte na větší kousky a dejte do mísy s nahrubo natrhaným oreganem, olejem a octem. Opatrně promíchejte, podle chuti osolte a opepřete a nechte 10 minut stát.
  2. Fetu nakrájejte na kostky nebo na větší plátky, navršte na ni rajčatový salát a podávejte.

PRIMA TIP: S dobrým čerstvým pečivem můžete podávat i jako lehký oběd nebo večeři.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Susie Theodorou

Esence nakladatelství Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty