Najděte si recept
Na co máte chuť?

Feta s rajčaty a oreganem
Lehká variace řeckého salátu stojí a padá na kvalitním feta sýru a vyzrálých rajčatech. Krásně vypadá, když vyberete různé odrůdy rajčat – žluté, zelené, fialové… Rajčata zvládnete vypěstovat i v truhlíku na balkoně, a můžete si tak svěží salát vychutnávat celé léto.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- velké zralé rajče 1 ks
- lístky oregana 2 lžíce
- extra panenský olivový olej 4 lžíce
- červený vinný ocet 2 lžíce
- feta 150 g
- mořská sůl a čerstvě nadrcený černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rajče nakrájejte na větší kousky a dejte do mísy s nahrubo natrhaným oreganem, olejem a octem. Opatrně promíchejte, podle chuti osolte a opepřete a nechte 10 minut stát.
- Fetu nakrájejte na kostky nebo na větší plátky, navršte na ni rajčatový salát a podávejte.
PRIMA TIP: S dobrým čerstvým pečivem můžete podávat i jako lehký oběd nebo večeři.
Středomořská kuchařka
Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.
Vydalo nakladatelství Esence.