Najděte si recept
Na co máte chuť?

Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty
Pokud už přemýšlíte o silvestrovském pohoštění, zkuste do svých plánů zahrnout i tuto pomazánku. Je vážně skvělá a tradiční výběr určitě příjemně obohatí. A během roku ji můžete servírovat třeba jako studenou večeři.
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- konzervované bílé fazole 1 plechovka (400 g)
- jarní cibulka 4 ks
- Česnek 1 stroužek
- sušená rajčata 80 g
- hladkolistá petržel
- žervé 200 g
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Olivový olej 2 lžíce
- tmavé pečivo
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Fazole slijte a propláchněte. Nechte je okapat a poté je vidličkou v misce rozmačkejte.
- Přisypte nasekanou cibulku a česnek, nadrobno nakrájená sušená rajčata a petržel.
- Utřete s žervé, dochuťte solí, pepřem a olejem. Podávejte s pečivem.
- Prima tip: Pomazánku můžete připravit i ze sterilované cizrny. Petrželku pak zkuste zaměnit za čerstvé lístky koriandru.
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty; foto: Od pondělí do pátku 2
Od pondělí do pátku 2
Jana Vašáková
Autorkou knihy Od pondělí do pátku 2 je Jana Vašáková, šéfredaktorka kulinárního časopisu.
V pokračování úspěšného prvního dílu se autorka opět věnuje oblíbeným receptům z masa a ryb, tipům na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všech 65 receptů je připravených ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.
Pokud hledáte inspiraci pro každodenní domácí vaření, zde najdete tipy na rychlé večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut.
Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.