návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Earl Grey sušenky s lemon curd

Hodnoceno: 1x
do 1 hodiny
Earl Grey sušenky s lemon curd
Autor: Výpečky.com Earl Grey sušenky s lemon curd
Vynikajicí máslové sušenky získají svěží švih díky citronovému krému. Ten můžete využít i jako náplň do palačinek nebo si ho namazat na toust.

Suroviny

Sušenky:

Postup

  1. Mouku smíchejte s cukrem, přisypte podrcený černý čaj, přidejte máslo a citronovou kůru. Všechny přísady řádně promíchejte a vytvořte vláčné těsto. Těsto odložte na noc do lednice. Mezitím si připravte krém lemon curd (recept naleznete níže).
  2. Druhý den těsto rozválejte na tenký plát a pomocí vykrajovátek (případně i razítka) tvořte sušenky, které upečte při 160 °C dozlatova. Po vychladnutí sušenky potřete hotovým krémem a spojte.
  3. Lemon curd: Ze dvou citronů nastrouhejte kůru a ze všech citronů vymačkejte šťávu. Trochu dužiny nevadí, ale pecičky vylovte. Šťávu naliljte do rendlíčku, přidejte cukr a máslo. Pozvolna krém vařte za stálého míchání. Poté rozkvedlejte čtyři vajíčka a pomalu je vlévejte do citronového rozvaru (pozor na teplotu, aby se vajíčka nezdrcla). Krém nechte chvilku vychladnout. Znovu dejte krém na plotnu a opatrně vařte za stálého míchání asi 10 minut. Je potřeba na velmi mírném ohni nechat probublávat a stále míchat a míchat!

Earl Grey sušenky s lemon curd  Foto:

Earl Grey sušenky s lemon curd, foto: Tereza Beránková / Výpečky.com

Výpečky.com, Foto:

Ochutnejte Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.