Dýňové bruschetty

Moje hodnocení
5x

Bruschettu nejspíš znáte jako opečený chléb zasypaný rajčaty, bazalkou a dochucený solí, pepřem, olejem a česnekem. Jde o klasické spojení chutí, které nikdy nezklame. Co ale zkusit trochu odlišnou podzimní variaci, která je plná skvělé dýně? Rozhodně stojí za to!

1 porce
30 minut

Suroviny

Bylinková ricotta

K podávání

Postup přípravy

  1. Pečicí troubu předehřejte na 200 °C. Dýni hokaido zbavte slupky, rozpulte, lžící vydlabejte jaderník i se semínky a nakrájejte ji na kostičky.
  2. Nakrájenou dýni rozložte na plech vyložený pečicím papírem, posypte lístky tymiánu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  3. Vše rukama promíchejte tak, aby byl každý kousek dýně ochucený. Pečte v předehřáté troubě zhruba 20–30 minut dozlatova. V polovině pečení dýni promíchejte.
  4. Mezitím promíchejte ricottu s najemno nasekanými bylinkami a utřeným česnekem. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Jakmile je dýně hotová, opečte plátky ciabatty v topinkovači dokřupava. Opečené plátky pečiva potřete stroužkem česneku, bylinkovou ricottou a poklaďte pečenou dýní.
  6. Na závěr dozdobte rukolou a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty