Suroviny
- dýně Hokkaidó 1 ks
- tymián (několik větviček )
- olivový olej 2 lžíce
- čerstvě namletý pepř (černý )
- sůl
Bylinková ricotta
- ricotta 250 g
- hladkolistá petržel (najemno nasekaná ) 2 lžičky
- pažitka (najemno nasekaná ) 2 lžičky
- tymián (čerstvé lístky ) 2 lžičky
- česnek (utřený) 1 stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
K podávání
- ciabatta (nakrájená na plátky)
- česnek (na potření) 1 stroužek
- rukola velká hrst
- vlašské ořechy (nahrubo nasekané )
Postup přípravy
- Pečicí troubu předehřejte na 200 °C. Dýni hokaido zbavte slupky, rozpulte, lžící vydlabejte jaderník i se semínky a nakrájejte ji na kostičky.
- Nakrájenou dýni rozložte na plech vyložený pečicím papírem, posypte lístky tymiánu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Vše rukama promíchejte tak, aby byl každý kousek dýně ochucený. Pečte v předehřáté troubě zhruba 20–30 minut dozlatova. V polovině pečení dýni promíchejte.
- Mezitím promíchejte ricottu s najemno nasekanými bylinkami a utřeným česnekem. Podle chuti osolte a opepřete.
- Jakmile je dýně hotová, opečte plátky ciabatty v topinkovači dokřupava. Opečené plátky pečiva potřete stroužkem česneku, bylinkovou ricottou a poklaďte pečenou dýní.
- Na závěr dozdobte rukolou a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Ihned podávejte.
Dýňové bruschetty 2 Zdroj: Kublanka.cz