Dýňové bruschetty
Zdroj: Kublanka.cz
Dýňové bruschetty
Zdroj:
Kublanka.cz
Bruschettu nejspíš znáte jako opečený chléb zasypaný rajčaty, bazalkou a dochucený solí, pepřem, olejem a česnekem. Jde o klasické spojení chutí, které nikdy nezklame. Co ale zkusit trochu odlišnou podzimní variaci, která je plná skvělé dýně? Rozhodně stojí za to!
Postup přípravy
-
Pečicí troubu předehřejte na 200 °C. Dýni hokaido zbavte slupky, rozpulte, lžící vydlabejte jaderník i se semínky a nakrájejte ji na kostičky.
-
Nakrájenou dýni rozložte na plech vyložený pečicím papírem, posypte lístky tymiánu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
-
Vše rukama promíchejte tak, aby byl každý kousek dýně ochucený. Pečte v předehřáté troubě zhruba 20–30 minut dozlatova. V polovině pečení dýni promíchejte.
-
Mezitím promíchejte ricottu s najemno nasekanými bylinkami a utřeným česnekem. Podle chuti osolte a opepřete.
-
Jakmile je dýně hotová, opečte plátky ciabatty v topinkovači dokřupava. Opečené plátky pečiva potřete stroužkem česneku, bylinkovou ricottou a poklaďte pečenou dýní.
-
Na závěr dozdobte rukolou a posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Ihned podávejte.
Dýňové bruschetty 2
Zdroj: Kublanka.cz
Dýňové bruschetty 2
Zdroj:
Kublanka.cz