Suroviny
- dýně Hokkaidó (větší ) 1 ks
- hladká mouka 100 g
- světlé pivo 150 ml
- vejce
- česnek 2 stroužky
- šalvěj 15 lístků
- sezamová semínka 3 lžíce
- muškátový květ špetka
- řepkový olej (na smažení)
- sůl
- pepř
Dip
- olivový olej 2 lžíce
- gorgonzola 100 g
- česnek 2 stroužky
- žervé 100 g
- dýňová semínka (hrst vyloupaných,na ozdobu)
- sůl
- pepř
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Postup přípravy
- Nejprve si připravte dip, ať se pak můžete věnovat jenom dýni. Všechny ingredience smíchejte v menší misce, gorgonzolu můžete buď nakrájet nebo rozmačkat podle její struktury.
- Dip zakryjte fólií a dejte odpočívat do chladničky.
- Dýni rozkrojte, vydlabejte z ní lžící vnitřek i se semínky a potom ji nakrájejte na proužky široké cca 1 cm.
- V misce si připravte těstíčko - nejprve vsypejte mouku, pak postupně přilévejte pivo a vymíchávejte dohladka, pak přidejte i vajíčko, prolisovaný česnek, najemno nasekanou šalvěj, sezamová semínka, sůl, pepř a muškátový květ.
- Na pánvi si rozpalte řepkový olej ve vrstvě cca 1 cm. Těstíčko nalijte do hlubokého talíře, postupně v něm obalujte kousky dýně a dávejte je smažit do oleje.
- Kousky dýně smažte dorůžova - bude to trvat několik minut. Mezitím si připravte hluboký talíř vystlaný papírovými utěrkami, v něm si z každé opečené dýně odsajete přebytečný olej.
- Opečené kousky dýně dávejte do velké mísy, zakryté alobalem, aby vám nezteplaly. Dýňová semínka si mezitím opražte nasucho na malé pánvičce, bude to trvat jen minutku - jakmile se semínka rozvoní, máte hotovo.
- Semínky posypejte dýni před servírováním - je to malá ale chutná a pěkně křupavá ozdoba.