reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Hodnoceno: 0x
Dýně se dá využít všelijak, klidně ji můžete jen obalit v ochuceném těstíčku a s chutí namáčet do domácího dipu!
do 1 hodiny

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

reklama

reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte dip, ať se pak můžete věnovat jenom dýni. Všechny ingredience smíchejte v menší misce, gorgonzolu můžete buď nakrájet nebo rozmačkat podle její struktury.
  2. Dip zakryjte fólií a dejte odpočívat do chladničky.
  3. Dýni rozkrojte, vydlabejte z ní lžící vnitřek i se semínky a potom ji nakrájejte na proužky široké cca 1 cm.
  4. V misce si připravte těstíčko - nejprve vsypejte mouku, pak postupně přilévejte pivo a vymíchávejte dohladka, pak přidejte i vajíčko, prolisovaný česnek, najemno nasekanou šalvěj, sezamová semínka, sůl, pepř a muškátový květ.
  5. Na pánvi si rozpalte řepkový olej ve vrstvě cca 1 cm. Těstíčko nalijte do hlubokého talíře, postupně v něm obalujte kousky dýně a dávejte je smažit do oleje.
  6. Kousky dýně smažte dorůžova - bude to trvat několik minut. Mezitím si připravte hluboký talíř vystlaný papírovými utěrkami, v něm si z každé opečené dýně odsajete přebytečný olej.
  7. Opečené kousky dýně dávejte do velké mísy, zakryté alobalem, aby vám nezteplaly. Dýňová semínka si mezitím opražte nasucho na malé pánvičce, bude to trvat jen minutku - jakmile se semínka rozvoní, máte hotovo.
  8. Semínky posypejte dýni před servírováním - je to malá ale chutná a pěkně křupavá ozdoba.

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem 2 Foto: Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu