Dušený hrášek se salátem

Moje hodnocení
0x

Zajímavá, jednoduchá kombinace, podávaná jako příloha. Má francouzský původ a například anglosaské tradici podávat velké masové pečeně v doprovodu dvou druhů zeleniny dodává nepřehlédnutelný šmrnc – možná proto, že má i slušnou chuťovou razanci.

4 porce
10 minut
francouzská

Suroviny

  • máslo 4 lžíce
  • česnek, rozdrcený 3 stroužky
  • hrášek, čerstvý nebo mražený 500 g
  • malé hlávkové saláty, propláchnuté, zbavené vnějších listů a natrhané na kousky 2 ks
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Polovinu másla rozehřejte v silnostěnném kastrolu, vsypte česnek a za promíchávání ho smažte asi 3 minuty, až zvláční, ale nezabarví se. Osolte ho. Vsypte hrášek a smažte asi 4 minuty, aby zůstal svěže zelený.
  2. Vmíchejte zbylé máslo, kousky salátu a 1 lžíci vody, osolte, opepřete a sejměte z plotny. Promíchejte, jen co salát zavadne. Podávejte jako přílohu zejména k masovým pečením, ale s vařenými novými bramborami a například naměkko uvařenými vejci nebo omletou je to i krásné, svěží a lehké jarní jídlo.

PRIMA TIP: Pokud by se stalo a hrášek se salátem vám zbyl, rozmixujte ho dohladka a použijte jako pomazánku na plátky bagety, případně doplňte rozdrobenou fetou, měkkým kozím sýrem nebo brynzou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty