Suroviny
- máslo 4 lžíce
- česnek (rozdrcený) 3 stroužky
- hrášek (čerstvý nebo mražený) 500 g
- hlávkový salát (malé, propláchnuté, zbavené vnějších listů a natrhané na kousky) 2 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Polovinu másla rozehřejte v silnostěnném kastrolu, vsypte česnek a za promíchávání ho smažte asi 3 minuty, až zvláční, ale nezabarví se. Osolte ho. Vsypte hrášek a smažte asi 4 minuty, aby zůstal svěže zelený.
- Vmíchejte zbylé máslo, kousky salátu a 1 lžíci vody, osolte, opepřete a sejměte z plotny. Promíchejte, jen co salát zavadne. Podávejte jako přílohu zejména k masovým pečením, ale s vařenými novými bramborami a například naměkko uvařenými vejci nebo omletou je to i krásné, svěží a lehké jarní jídlo.
PRIMA TIP: Pokud by se stalo a hrášek se salátem vám zbyl, rozmixujte ho dohladka a použijte jako pomazánku na plátky bagety, případně doplňte rozdrobenou fetou, měkkým kozím sýrem nebo brynzou.