reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dušené batáty s cizrnou
Autor: Opravdu zdravě Dušené batáty s cizrnou

Dušené batáty s cizrnou

Hodnoceno: 50x
Tohle jídlo je výborný hřejivý oběd nebo večeře pro chladnější dny. Pokud chcete, nechte na batátu slupku, která obsahuje mnoho živin. Stačí sladkou bramboru důkladně vydrbat :)
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve velkém kastrolu na středním ohni rozehřejte olivový olej. Vmíchejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty doměkka. Přilijte 50 ml vody a vmíchejte batát. Potom vsypte rajčata a podrťte je vařečkou, vložte bobkové listy. Duste 5 minut.
  2. Přidejte chilli papričku, římský kmín, kajenský pepř a 300 ml vody. Čtvrt hodiny zvolna vařte, aby se tekutina odpařila na hustou omáčku. Vsypte lilek, cizrnu a zbývající vodu a za častého míchání duste 10 minut, aby lilek změkl a omáčka se svařila.
  3. Podávejte posypané nakrájeným čerstvým koriandrem, samotné nebo s hnědou rýží.
  4. Prima tip: Věděli jste, že kajenský pepř pomáhá při hubnutí? Podněcuje v těle tvorbu tepla, což zrychluje metabolismus.

Opravdu zdravě

Opravdu zdravěJezte s ohledem na své tělo – zásaditě

Naučte se s touto osvěžující lifestylovou kuchařkou jíst zásaditým způsobem. Nabízí vám recepty, nad nimiž se sbíhají sliny, spolu s celostním přístupem ke zdraví. V tomto souboru více než 100 receptů se projevuje tvůrčí nadání gurmetské vegetariánské šéfkuchařky Natashy Corrett, plně podporované zkušeností přední odbornice na výživu Vicki Edgson. Recepty jsou snadné a jídla uvařená podle nich vás osvěží po celý den – od snídaně až po večerní ulehnutí do postele. Vyzkoušejte dokonalý ranní životabudič, lilkové závitky s pestem, zeleninovou polévku s quinoou, salát z karamelizovaných hrušek a čočky, karí z fazolek mungo, kořeněné fazolové karbanátky, kokosový chlebíček, hummus ze špenátu a cizrny, mandlovou buchtu s citronem a mákem nebo banánovou zmrzlinu s křupavým tofé. Lehce se přesvědčíte, jak snadné je využívat sílu alkalizujících potravin a současně jíst chutně a dobře.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

Vyzkoušejte další recepty s cizrnou:

reklama