Suroviny
- vepřová krkovice 1,2 kg
- česnek 2 stroužky
- loupaná rajčata (konzervovaná) 800 g
- sušený tymián 2 snítky
- mrkev 2 ks
- mražený hrášek 200 g
- olivový olej 3 lžíce
- chléb (čerstvý chléb nebo vařené brambory k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vepřovou krkovici pokrájejte na 3cm plátky a ty na větší kusy. Osolte je a opepřete. Vložte do hrnce s rozpáleným olejem a opékejte z každé strany 3 minuty, až maso ztmavne a tzv. se zatáhne.
- Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte k masu. Přidejte nakrájená rajčata a tymián, snižte teplotu a vařte na mírném stupni pod pokličkou 1¼ hodiny. Občas promíchejte, případně dolijte vodou, dochuťte solí a pepřem.
- Mrkve oloupejte, nakrájejte šikmo na 5mm plátky a s hráškem dejte vařit s masem na závěrečných 15 minut. Odstavte a servírujte s chlebem nebo vařenými bramborami.
PRIMA TIP: Dušení vyžaduje čas, během kterého maso změkne. Proces urychlíte v papiňáku, nebo naopak prodloužíte v pomalém hrnci, který můžete nastavit na 4–8 hodin a věnovat se mezitím něčemu jinému.
Vyzkoušejte recept na pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici