Najděte si recept
Na co máte chuť?

Drobenkový koláč s rybízem a tvarohem
Drobenka, tvaroh a rybíz. Kombinace, které neodoláte. Vláčnost, vůně po citronu a lehce štiplavá kyselost ovoce je neodolatelná. A přesto je tenhle koláč sladký tak akorát. Pokud ale nemáte doma rybíz, vůbec nezoufejte. Hodí se do něj i jahody nebo rebarbora.
do 1,5 hodiny
Suroviny
- studené máslo 150 g + na vymazání plechu
- hrubá mouka 3 hrnky
- třtinový cukr 3/4 hrnku
- kypřicí prášek bez fosfátu 1 sáček
Náplň:
- měkký plnotučný tvaroh 500 g
- vejce 2 ks
- třtinový cukr 3/4 hrnku
- kůra z bio citronu
- plnotučné mléko 1 hrnek
- mražený rybíz
Drobenka:
- máslo 70 g
- hrubá mouka 3/4 hrnku
- třtinový cukr 1/2 hrnku
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do mísy nakrájejte studené máslo na kostky, přidejte mouku, cukr a prášek do pečiva.
- Ideálně prsty propracujte drobenkové těsto. Mělo by být sypké, ale lehce lepivé díky máslu. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Připravte si tvarohovou náplň. V robotu utřete tvarohy s vejci, cukrem, kůrou z citronu a mlékem v krém.
- Plech vymažte máslem, rovnoměrně rozprostřete drobenkové těsto až do stran a prsty přimáčkněte. Navrch rozetřete tvaroh a ozdobte mraženým ovocem.
- Nakonec si připravte drobenku z másla, mouky a cukru. Prsty propracujte a sypkou směs rozdrobte na koláč.
- Pečte dozlatova, asi 45 až 50 minut. Pak ho nechte na mřížce vychladnout a teprve pak nakrájejte.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!