návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Drobenkový koláč s rybízem a tvarohem

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Drobenkový koláč s rybízem a tvarohem
Autor: Slepičárna blog Drobenkový koláč s rybízem a tvarohem
Drobenka, tvaroh a rybíz. Kombinace, které neodoláte. Vláčnost, vůně po citronu a lehce štiplavá kyselost ovoce je neodolatelná. A přesto je tenhle koláč sladký tak akorát. Pokud ale nemáte doma rybíz, vůbec nezoufejte. Hodí se do něj i jahody nebo rebarbora.

Suroviny

Drobenka:

Postup

  1. Do mísy nakrájejte studené máslo na kostky, přidejte mouku, cukr a prášek do pečiva.
  2. Ideálně prsty propracujte drobenkové těsto. Mělo by být sypké, ale lehce lepivé díky máslu. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Připravte si tvarohovou náplň. V robotu utřete tvarohy s vejci, cukrem, kůrou z citronu a mlékem v krém.
  4. Plech vymažte máslem, rovnoměrně rozprostřete drobenkové těsto až do stran a prsty přimáčkněte. Navrch rozetřete tvaroh a ozdobte mraženým ovocem.
  5. Nakonec si připravte drobenku z másla, mouky a cukru. Prsty propracujte a sypkou směs rozdrobte na koláč.
  6. Pečte dozlatova, asi 45 až 50 minut. Pak ho nechte na mřížce vychladnout a teprve pak nakrájejte.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Sladké , Česká kuchyně