Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí mléčné řezy nejen pro děti
Znáte mlečné řezy? Ještě aby ne! Děti je milují, dříve jich byla díky reklamám doslova plná televize a každý je chtěl ochutnat. Pokud si chcete vyzkoušet své vlastní, není problém. Coolinářka pro vás sepsala recept, se kterým jí pomáhala právě i její dcerka!
do 30 minut
Suroviny
Piškot:
- žloutky 5 ks
- bílky 5 ks
- cukr krupice 6 lžic
- polohrubá mouka 5 lžic
- kakao 3 lžíce
- špetka soli
- olej (na potření pečicího papíru) 1 lžíce
Náplň:
- tvaroh v papíru 1 ks
- mascarpone 1 balení
- smetana ke šlehání (40%) 200 ml
- med (případně moučkový cukr či jiné sladidlo) 3–4 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Upečte si kakaový piškot. Nejprve oddělte bílky od žloutků. Budete potřebovat dvě větší mísy, jednu misku a mixér.
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Ve druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem, vznikne jemný nadýchaný krém.
- V misce smíchejte polohrubou mouku s kakaem. Nyní nejprve jemně zamíchejte sypkou směs do vyšlehaných žloutků s cukrem. Pak do těsta opatrně zamíchejte bílkový sníh.
- Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který potřete olejem, aby šel upečený piškot snadno od papíru. Piškot pečte při 170 °C asi 10 minut.
- Když je hotový, vyklopte ho na drátěnou mřížku papírem navrch a ten opatrně sundejte. Nechte ho zcela zchladnout.
- Nyní je čas na náplň. Tučnou smetanu vyšlehejte dotuha. V míse ruční metlou smíchejte mascarpone, tvaroh a med. Do této směsi opatrně zamíchejte vyšlehanou smetanu.
- Piškotový plát položte na potravinářskou fólii a překrojte ho napůl. Na jednu polovinu natřete krém, rozetřete a přiklopte druhou polovinou piškotu.
- Dezert zabalte do potravinářské fólie a nechte zchladit a ztuhnout v lednici. Pak ho nakrájejte a můžete konzumovat.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.