Piškot
- žloutek 5 ks
- bílek 5 ks
- cukr krupice 6 lžic
- polohrubá mouka 5 lžic
- kakao 3 lžíce
- olej (na potření pečicího papíru) 1 lžíce
- sůl špetka
Náplň
- tvaroh ( v papíru) 1 ks
- mascarpone 1 balení
- smetana ke šlehání ( 40%) 200 ml
- med (případně moučkový cukr či jiné sladidlo) 3–4 lžíce
Postup přípravy
- Upečte si kakaový piškot. Nejprve oddělte bílky od žloutků. Budete potřebovat dvě větší mísy, jednu misku a mixér.
- Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Ve druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem, vznikne jemný nadýchaný krém.
- V misce smíchejte polohrubou mouku s kakaem. Nyní nejprve jemně zamíchejte sypkou směs do vyšlehaných žloutků s cukrem. Pak do těsta opatrně zamíchejte bílkový sníh.
- Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který potřete olejem, aby šel upečený piškot snadno od papíru. Piškot pečte při 170 °C asi 10 minut.
- Když je hotový, vyklopte ho na drátěnou mřížku papírem navrch a ten opatrně sundejte. Nechte ho zcela zchladnout.
- Nyní je čas na náplň. Tučnou smetanu vyšlehejte dotuha. V míse ruční metlou smíchejte mascarpone, tvaroh a med. Do této směsi opatrně zamíchejte vyšlehanou smetanu.
- Piškotový plát položte na potravinářskou fólii a překrojte ho napůl. Na jednu polovinu natřete krém, rozetřete a přiklopte druhou polovinou piškotu.
- Dezert zabalte do potravinářské fólie a nechte zchladit a ztuhnout v lednici. Pak ho nakrájejte a můžete konzumovat.
Vyzkoušejte také recept na odlehčené Míša řezy podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE