Domácí mléčné řezy nejen pro děti

Moje hodnocení
22x

Znáte mlečné řezy? Ještě aby ne! Děti je milují, dříve jich byla díky reklamám doslova plná televize a každý je chtěl ochutnat. Pokud si chcete vyzkoušet své vlastní, není problém. Coolinářka pro vás sepsala recept, se kterým jí pomáhala právě i její dcerka!

1 porce
30 minut

Piškot

Náplň

  • tvaroh v papíru 1 ks
  • mascarpone 1 balení
  • smetana ke šlehání (40%) 200 ml
  • med (případně moučkový cukr či jiné sladidlo) 3–4 lžíce

Postup přípravy

  1. Upečte si kakaový piškot. Nejprve oddělte bílky od žloutků. Budete potřebovat dvě větší mísy, jednu misku a mixér.
  2. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Ve druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem, vznikne jemný nadýchaný krém.
  3. V misce smíchejte polohrubou mouku s kakaem. Nyní nejprve jemně zamíchejte sypkou směs do vyšlehaných žloutků s cukrem. Pak do těsta opatrně zamíchejte bílkový sníh.
  4. Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, který potřete olejem, aby šel upečený piškot snadno od papíru. Piškot pečte při 170 °C asi 10 minut.
  5. Když je hotový, vyklopte ho na drátěnou mřížku papírem navrch a ten opatrně sundejte. Nechte ho zcela zchladnout.
  6. Nyní je čas na náplň. Tučnou smetanu vyšlehejte dotuha. V míse ruční metlou smíchejte mascarpone, tvaroh a med. Do této směsi opatrně zamíchejte vyšlehanou smetanu.
  7. Piškotový plát položte na potravinářskou fólii a překrojte ho napůl. Na jednu polovinu natřete krém, rozetřete a přiklopte druhou polovinou piškotu.
  8. Dezert zabalte do potravinářské fólie a nechte zchladit a ztuhnout v lednici. Pak ho nakrájejte a můžete konzumovat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty